ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Muhasebe Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Klasik Fis Siralama
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Klasik Fis Siralama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
social Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 512
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı social Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Klasik Fis Siralama
    Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 Saat 15:17
arkadaslar 2009 yilinda her ayda asagidaki hatayi almaktayim
fis sira numarasi fark etmiyor,2010 yili sirketindede 1. ayda 20 fis var yine ayni hatayi aliyorum baska fis veya açilis fisi yok
ama baska bir birketim daha var deneme diye açilmisti onda bu hata yok
tablo danmi kaynaklaniyordur acaba
deneme sirketindeki muhfis tablosunu resmi2009 a nasil kopyalayabilirim acaba içerikleri degismeyecek sekilde

Islem basarisiz !.. 000000000000001 Nolu Fiste Hata Olustu
DBQuery : InsertQuery
SQL : INSERT INTO MUHFIS VALUES (1,'000000000000001',1,'100-01-0001','01/01/2009','1','Açilis Kaydi',6675.12,0.0,NULL,NULL,0,0.0,0,0.0,NULL,'01/01/2009',NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,0.0,0.0,0,0,0,NULL,NULL,0,NULL,NULL,0,'H',0,'NETSIS','02/13/2009',NULL,NULL,NULL,NULL)
Insert Error: Column name or number of supplied values does not match table definition.(NetsisMS-21S01,213)
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 Saat 15:25
INSERT INTO TBLMUHFIS SELECT * FROM ASILSIRKET.DBO.TBLMUHFIS where ay_kodu=.....

Yazim hatasi olabilir.
Fakat sorunu çözme daha iyi olurdu
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
social Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı social Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 Saat 15:35

sayin ;Conari simdi fark ettim deneme sirketindeki muhfis tablasunda Bform kisimlari yok ve dogru çalisiyor resmi sirketimde bform alanlari var

BFORM_UNVAN,BFORM_ULKEKODU vb. bununla alakali olabilirmi acaba

ayrica hocam ben deneme sirketindeki tabloyu kopyalamak istiyorum içerigini degil

Düzenleyen social - 12 Şubat 2010 Saat 15:37
Yukarı Dön
ilhan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 Saat 16:05
Merhaba verilen hataya göre söyle bir durum olabilir;
1) degiskenlerde verilen kolon sayisi ile girilen degerlerin sayisi eslesmiyor. Birinden biri az/çok kaliyor.
2)özellikle tblmuhfis tablosunda bazi kolonlar için tirnakla bazilari için ise (sayilar) direk yazmak gerekiyor. Zira kolonda tanimlanan tiple verilen degerin tipleri tirnakli vb. yazimdan dolayi uyusmayabiliyor.
3)Kolon isimleri aynen tablodaki gibi yazilmali.
4)Ayrica bazi kolonlar tablo taniminda null geçilemez seklindedir. Belki bu null kayitlardan birinin alani null geçilemez seklindedir.

Nacizane özellikle tblmuhfise insert ile kayit atarken rastladigim durumlar bunlardi, umarim yardimci olacak birseyler animsatabilir, Saygilarimla..
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 Saat 16:13

al bakalim.dbupdate yapsaydin belki baska yerlerde bir seyler var.

ALTER TABLE [dbo].[TBLMUHFIS] ADD [BFORMCARIKODU] [dbo].[TDBCARIKOD] NULL

ALTER TABLE [dbo].[TBLMUHFIS] ADD [BFORMBELGENO] [dbo].[TDBBELGENO] NULL

Yukarı Dön
social Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı social Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 Saat 16:18
dbupdate yaptim hatta az once ftp deki butun dll leri indirip guncelledim yine ayni durum soz konusu
Yukarı Dön
ilhan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 Saat 16:18
Ayrica tabloyu kopyalamak istiyorsanda SQLde ilgili sirketin database'inden kopyalam istedigin tabloya gelip sag tik yaparak create to ile ilgili tablonun create cümlesini alirsin daha sonra kopyalamak istedigin sirketin databaseni seçerek ilgili database için create cümlesini çalistirirsan ayni tabloyu oraya da kopyalamis olursun verisiz halini. Fakat bu tablo anatablolardan biri oldugu için öncekini drop edip sildirmeye falan izn verir mi ona emin degilim. Istersen normal sirketin de yedegini al ilgili create cümlesini orada çalistirip dene, böylelikle bir sorun falan çikarsa sirketteki veriyi bozmaz.Saygilarimla.ç
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 Saat 16:36
Çalistirdinmi yukarida yazdiklarimi?
Yukarı Dön
social Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı social Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 Saat 16:48

conari hocam vermis oldugunuz alanlar zaten hata veren sirketdeki tabloda tanimli

size yanliz anlattim herhalde
2007 yilinda aldigim deneme diye bir yedek vardi bu sirketde klasik fis siralama çalisiyor rasmi2008,2009 ve 2010 a ise çalismiyor 2008 yilinda yapilan bir update sanirim tabloyu bozdu veya klasik fis siralama nereyi kullaniyorsa orayi

2007 yilinda aldigim yedekteki muhfis te
BFORMCARIKODU TDBCARIKOD:varchar(15) Checked
BFORMBELGENO TDBBELGENO:varchar(15) Checked

2008+2009 ve 2010 ise
BFORM_UNVAN varchar(100) Checked
BFORM_ULKEKODU varchar(4) Checked
BFORM_VERGINUMARASI varchar(15) Checked
BFORM_TCKIMLIKNO varchar(15) Checked
BFORMCARIKODU TDBCARIKOD:varchar(15) Checked
BFORMBELGENO TDBBELGENO:varchar(15) Checked

simdi sanirim bu yukaridaki alanlardan kaynaklaniyor hata update ile tabloya bu alanlar eklenmis 2008 yilinda
2007 deki tablodaki gibi yapiyorum alanlari siliyorum ama bu sefer baska hatalar cikiyor

Yukarı Dön
social Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı social Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 Saat 16:53

Ilhan bey maalesf ana tablo oldugundan silemiyorum

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 Saat 17:05

Ben su an 4.14 versiyonu kullaniyorum ve dediginiz alanlar bende yok. daha 10 gün önce update yapmistim.

Siz 5.0 kullaniyorsaniz bir sey diyemeyecegim belki onda vardir.
Baska hatalar nedir peki?
Yukarı Dön
social Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı social Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 Saat 17:05

set implicit_transactions on

1-SELECT COUNT(*) FROM TBLMUHMAS (UPDLOCK) WHERE (MAS_FISNO = '000000000000001')  AND (AY_KODU=3)

2-SELECT COUNT(*) FROM TBLMUHMAS (UPDLOCK) WHERE (MAS_FISNO = '000000000000001')  AND (AY_KODU=3)

3-SELECT MAS_FISNO FROM MUHMAS WHERE (MAS_FISNO = '000000000000001')  AND (AY_KODU=3)

4-SELECT MAS_FISNO FROM MUHMAS WHERE (MAS_FISNO = '000000000000001')  AND (AY_KODU=3)

5-DELETE FROM MUHFIS WHERE (FISNO = '000000000000001') AND (AY_KODU=3)

6-DELETE FROM MUHFIS WHERE (FISNO = '000000000000001') AND (AY_KODU=3)

7-INSERT INTO MUHFIS VALUES (3,'000000000000001',1,'100-01-0001','03/02/2009','1','GÜNLÜK KASA TAHSYLATLARI',15625.8,0.0,NULL,NULL,0,0.0,0,0.0,NULL,'03/02/2009',NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,0.0,0.0,0,0,0,NULL,NULL,0,NULL,NULL,0,'H',0,'NETSIS','02/12/2010',NULL,NULL,NULL,NULL)

8-INSERT INTO MUHFIS VALUES (3,'000000000000001',1,'100-01-0001','03/02/2009','1','GÜNLÜK KASA TAHSYLATLARI',15625.8,0.0,NULL,NULL,0,0.0,0,0.0,NULL,'03/02/2009',NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,0.0,0.0,0,0,0,NULL,NULL,0,NULL,NULL,0,'H',0,'NETSIS','02/12/2010',NULL,NULL,NULL,NULL)

9-IF @@TRANCOUNT > 0 ROLLBACK TRAN

10-IF @@TRANCOUNT > 0 ROLLBACK TRAN

SQL Profilerden çikan sonuç yukaridaki gibi
muhmas ve muhfis çalisiyor
Yukarı Dön
social Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı social Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 Saat 17:10
Hocam bende 4.14 kullaniyorum ama bu alanlar benim tablomda tanimli direk tablodan copy paste yaptim diger hatalari dedigim hata veren sirketdeki muhfisden  
BFORM_UNVAN varchar(100) Checked
BFORM_ULKEKODU varchar(4) Checked
BFORM_VERGINUMARASI varchar(15) Checked
BFORM_TCKIMLIKNO varchar(15) Checked

bu alanlari kaldirinca hatalar çikiyor fis siralamada çunku
TBLMUHMAS
TBLSUBELER
TBLPROJE
TBLMUPLAN
TBLMUHFIS
bu tablolarlada baglantili bu tablolarida savelemem gerektigini soyluyor saveleyincede klasik fis siralamada kafadan hatalar geliyor

Düzenleyen social - 12 Şubat 2010 Saat 17:12
Yukarı Dön
social Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı social Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 Saat 17:20
TBLMUHFIS içindeki veriyi excele atayim sonra tabloyu sileyim silemezsem adini degistirip çalisan sirketdeki cumleyle create edip tekrar exceldeki veriyi alayim içine diye dusundum ama

Operation stopped...

- Initializing Data Flow Task (Success)

- Initializing Connections (Success)

- Setting SQL Command (Success)

- Setting Source Connection (Success)

- Setting Destination Connection (Success)

- Validating (Error)

Error 0xc00470fe: Data Flow Task: The product level is insufficient for component "Destination - TBLMUHFIS" (151).
(SQL Server Import and Export Wizard)

Error 0xc00470fe: Data Flow Task: The product level is insufficient for component "Data Conversion 1" (211).
(SQL Server Import and Export Wizard)

- Prepare for Execute (Stopped)

- Pre-execute (Stopped)

- Executing (Success)

- Copying to `TBLMUHFIS` (Stopped)

- Post-execute (Stopped)

- Cleanup (Stopped)

excelede atamiyorum veriyi

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2010 Saat 10:12

Siz bir bayiden v.s. destek alsaniz iyi olur.

151 ve 211. satirlarida bir kontrol et bakalim.
Yukarı Dön
social Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı social Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2010 Saat 10:42

merhaba hocam kendimde nod belgeliyim ve bir bayidende ayrica destek aliyorum ama maalesef sorunu onlarda çözemedi database i netsise gonderecekler, muhasebeci paketinde fis girirken b formuda girilebilsin diye ozel parametlerden bir kod eklemistim zamaninda tablolardaki farklilik o yuzden olabilir sonrada kaldirdim parametreyi ama tabloya yeni alanlar eklemis olabilir

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2010 Saat 11:05
Anladim, hadi hayirlisi.

Oradaki mantik fisin içini; BA, HES_KOD, SIRA ya göre tekrar yazmak.
Islemde liste olarak aliyor fisi sonra fisin içini siliyor ve tekrar bu siraya göre sira numaralarini tekrar vererek yaziyor. mevcut su an 41 sütun var.
Sizde daha fazla ama sanirim.

He bu arada Özel Parametreleri de kontrol etseydin.
Geçen bende Entegrasyonda sikinti yasadim. Sigara uygulamasi ile ilgili 3 tane ÖP yazmis.

Düzenleyen Conari - 15 Şubat 2010 Saat 11:08
Yukarı Dön
social Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı social Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2010 Saat 11:18

ÖP kismini kontrol ettim hocam komple sildim hatta ayni sorum devam ediyor isin ilginci 2010 yili devirindede sorun aynen devam ediyor halbuki daha orda 80 tane fis var siralamalarda falan hersey yerinde

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2010 Saat 13:47
Aydan aya fis aktariminda ne yapiyor merak ettim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,527 Saniyede Yüklendi.