ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Rapor Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Sinif Kaydedilmemis Hatasi
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Kapalı KonuSinif Kaydedilmemis Hatasi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
The_Enforcer Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesajın Direkt Linki Konu: Sinif Kaydedilmemis Hatasi
    Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2007 Saat 21:04

Netsis II Engegw3 kullaniyoruz Sql Server 2000 . Ana makine Windows Xp yüklü, Xp clientlarda bir problem yasamazken Vista Business 64 bit Trk isletim sistemi olan 64 bit islemcileri olan clientlarda asagidaki hata mesajini aliyorum, Ayni hatayi Kasa.Dll de veriyor. Hata ayni, Sinif Kaydedilmemis.

Lütfen bilen varsa acil cevap yazabilir mi? Yardimlariniz için simdiden tesekkürler...

Hasan

hata%20

Düzenleyen The_Enforcer - 02 Temmuz 2007 Saat 20:30
Yukarı Dön
lamiser Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2007 Saat 21:23

merhaba

Servis dizini altindaki regkontrol ü çalistirmani önerebilirim.
Yukarı Dön
Vural Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: -1
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2007 Saat 15:59
Nettbl klasoru kopyalamasinda dönem dönem hatalar oluyor eger regcontrolle düzemediyse bir de b klasoru degistirip tekrar regcontrolu çalistirmanizi tasiye ederim
ben de burdayım
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2007 Saat 20:34
regcontrol sorunumu çözmedi baska bir cevapbi olan var mi?
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 Saat 10:22
kasa ve rapor dll dosyasinin sürümleri nelerdir.

saygilar

(sa)
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 Saat 11:10
3.0.14.1826 da problem bunlardan kaynaklanmiyor dosyalar sürümler vs...
Ana makine dedigim benim sql serverin yüklü oldugu makine Xp Pro isletim sistemine sahip, ve Xp yüklü clientlar hiç bir hata vermeksizin çalisiyor, binlerce dolar yatirip, yeni çift çekirdekli 64 bit islemci ve 64 bit Vista isletim sistemi alindi, ama Netsis Vista yüklü clientlarda hata veriyor.
Herhangi bir rapor alamiyoruz, ayrica KAsa modulude hata veriyor.
Yukarı Dön
burakerdemir Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 Saat 11:40
clientlarin 64 bit olmasindan kaynaklaniyor olmasin, netsis @6 versiyonunda bunu desteklese bile eski 3.0 da desteklemiyor olabilir.
Burak Erdemir
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 Saat 12:51
Orjinalini yazan: burakerdemir burakerdemir Yazdı:

clientlarin 64 bit olmasindan kaynaklaniyor olmasin, netsis @6 versiyonunda bunu desteklese bile eski 3.0 da desteklemiyor olabilir.

Bunu nasil ögrenebiliriz, Netsis'in kendi bilirmi bunu denemislermidir ki?
Benden baska bu sorunu yasayan yok mu araniz da ?
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 Saat 13:24
ortak klasoru altindaki ocx. dosyalarini yenilermisin rica etsem

kolay gelsin

(sa)
Yukarı Dön
selimtuncer Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 Saat 13:42

Sayin The_Enforcer

Size sorunuzu iki asamada açiklamaya çalisacagim.

1. Asama ; Sizin siteminize karsi benim sitemim.
  2. Asama ; Sorunuzunuz veya sorunlarinizin karsiligi.

1. Asama:

Sizden sadece yazdiklarimi soft olarak yorumlamaniz. Unutmayin ki buraya yazan benim gibi size cevap veren arkadaslar sizin netsis ile ilgili probleminizi gidermeye çalisiyorlar.  Eger hata NETSIS den kaynaklaniyorsa, sizin için bizler NETSIS asariz.

Bilirsiniz ki, çalisma; uyum, azim ve istikrar sonucu olarak basariyi getirir.  

2. Asama:

Ana makineniz: Windows Xp yüklü ( Servis pack belli degil, sürüm ve revizyon belli degil )

Terminalleriniz: Bir kismi Windows Xp ( Servis pack belli degil, sürüm ve revizyon belli degil ), Diger kismi ise Windows Vista Business 64 bit isletim sistemi yüklü (bunlarda da bazi seyler belli degil ).

Tüm bilgisayarlarin ActiveX , directX sürümleri ne?

Araba alir iken nasil ki  klima, çelik jant, abs , hava yastiklari v.s.  önemli ise burada bunlar önemlidir.  Simdi sizin server iniz ( ki bize göre server degil ancak bir terminal olabilir. Kullandiginiz miks mode yapida sanirim 5 civari terminal var ) büyük bir ihtimalle isyerinizde ki bir arkadasiniz ayni zamanda terminal olarak kullanmakta. Hatta internete girmektedir. Bu söylediklerim terminaller için de geçerli.  Netsisin istedigi gerekli ocx veya dll adi belli olmayan bir program tarafindan degistirdiginin, bu degisikligin yazilim standartlarina uygun mu oldugunu ve/veya ne tür bir degisiklik yapildigini tabi netsis bilemez. Ama  sorun sizin NETSIS ekraninizda  gözükür. Düsünün bir kere bir terminalde hata yok digerinde var. Bence sorun Netsis in degil. Sorun netsis olsaydi tüm ekranlarda ayni hatalari alirdiniz.  Bir müsterim de ayni hatayi aliyordu. Gidip incelendiginde müsterim oyun yüklemis ve Windows ta bazi degisikler olmus. Ama netsis hata veriyor. Oyun silip de dosyalar düzeltilince sorun kalkti.  Ayrica sorun sadece isletim sistemleri ile ilgili degil. Donaniminizda bulunan bir tek ram bu hatayi almaniza sebep olur. 

Çözüm.

Donaniminizin tüm parçalari ve sürcüleri uyun içinde oldugunu kabul ediyorum.

1.       Isletim sistemleriniz cd den dosya ve sürüm kontrolü yapiniz

2.       Isletim istemlerinizin update ediniz ( en güncel servis packle)

3.       Miks Mode çalisiyorsunuz. Xp yüklü bilgisayarlara minimum Framework 2.0 yüklü olsun. Asagidaki linkten alabilirsiniz. 

(http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=0856EACB-4362-4B0D-8EDD-AAB15C5E04F5&displaylang=en)

4.       isletim sistemlerinizi tekrar update ediniz.

5. Isletim sistemleriniz home edition kesinlikle olmasin.

Ve arkadaslarin vermis oldugu ocx leri tekrar register ediniz. Inanin bana sorununuz kalkacaktir.

Unutmayin is yerinizde kullandiginiz bilgisayarlar atari, musicbox v.s.  degildir. (Yapiyorsunuz demiyorum )

Düzenleyen selimtuncer - 03 Temmuz 2007 Saat 13:45
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 Saat 15:47
Degerli moderatör arkadasim,
Siz sevgili arkadaslarima cevaplari için tesekkür ederim, sizlere olan bir sitemim yok, ben sadee netssi, teki arkadaslarin yeni teklojileri denemis olma ihtimallerinin oluip olmadigidir, Yani kisaca Xp yüklü ana makinada vista client la baglanmislardir?
2. asama olarak bahsettiginiz sorunlara gelince, Serverim bir desktop sistem olabilir ancak bu bilgisayar sadece sql server çalistirmakla görevlidir, Xp Service pack 2 yüklü olup, Son güncellemeler takip edilmektedir. Herhangi bir arkadasimiz bu bilgisayrda çalisma yapmamaktadir.
Xp yüklü terminallerimide terminallerimde hiç bir sorun yoktur. Ben zaten sorun netsiste demiyorum, Bence sorun netsis ile vistanin bir uyum porblemi oldugudur. Bugün 15:00 ten beri izmir Netsis Teknik Destek ile görüsmeye çalisiyorum maalesef hala basarili olamadim. Santral probleminden dolayi...
Ayrica bu yukarida bulunan hatayi 3 ayri terminal den aliyorum netsis kullanirken, ve bu 3 terminalde ne hikmetse Vista Business edition 64bit yüklü, Ayrica vistanin yada microsfot ürünü bir isletim sisteminin de Ram hatalarina karsi duyarli oldugu hepimizce bilinir öyle degil mi? Çünkü bu term,nallerde netsis rapor modulleri haricinde yada söyle diyelim "Tpanel" "Button_Panel" sinifi ile ilgili bir probleme sahip...
ayrioca arkadasin yenilememi istedigi ocx dosyalarini mevcut netsis cd'sinden mi yapmami istiyor anlayamadim, daha güncel indirebilecegim dosya var mi?
Ayrica Bana versiyon Yükselt sorunun çözülür derseler onuda yaparim, ama dedigimgibi yeni versiyona geçtigim zaman sorunlarim düzelmeyecekse bunu hiç bir anlami yok bence..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,570 Saniyede Yüklendi.