ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > SQL > SQL Veri Tabanı İşlemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - sql wiev
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

sql wiev

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sql wiev
    Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2009 Saat 14:23
Arkadaslar

netsis rapor modülü altindaki raporlarda hazir rapor dan (örnegin stok hareket listesi) bir rapor hazirlayip bir isimle sakladigimizda

bu raporu excel veri aldan excele getirebilirmiyiz.

digeri bir konuda serbest rapordaki wievleri sql de açtigimizda bos geliyor 
tbl lerden birlestirme yapip yeni wiev olusturup bunu sql açtigimizda   veriler geliyor
bunun sebebi nedir yanlis bir kurgumu yapiyorum

tesekkürler..

netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
Yukarı Dön
rifatgunduz Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rifatgunduz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2009 Saat 15:04
Netsis'in standart viewlarinda netcontext ile joinlendiginden siz select * from stsabit dediginizde cevap gelmeyecektir.
Asagidaki kodu çalistirmaniz sonrasi viewlerden cevap gelecektir.

EXEC NSP_NETSESGUNCELLE 1,'H@PPGR','0','0','H','H',-1,-1,'H',1,1,'H'
Iyi Çalismalar...

Düzenleyen rifatgunduz - 09 Eylül 2009 Saat 15:04
Rifat Gündüz

www.netsis.com.tr
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2009 Saat 15:15
exec nsp_netsesguncelle 2, 'ys0001',1,0,'e','h','2',-1,'H',0,0,'H'

..Bendeki parametreler daha farkli

Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2009 Saat 15:24

bu cümle netsisde olusturdumuz raporlari sql e getirmek için  mi güncellemis oluyor

anlayamadim
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2009 Saat 15:30

bunu çalistirdiktan sonra TBL lolmayanlarida sorgularsiniz

Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2009 Saat 15:44
anladim tesekkürler
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2009 Saat 15:56
conari
normal raporu wiev gibi sql  de görüp sorgulayabilirmiyim (örnegin stok hareket listesi) bir rapor hazirlayip bir isimle sakladigimizda
 excelden içeri alarak hazirlamak için
Yukarı Dön
rifatgunduz Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rifatgunduz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2009 Saat 16:06
Daha açiklayici örnekler verirsen destek olmamiz daha kolay olacaktir.
Rifat Gündüz

www.netsis.com.tr
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2009 Saat 16:22

söyle rapor modulunden stok bakiye listesinden rapor yaptim bir isimle sakladim netsis rapor dosyasi olarak.nr01 olarak kaydediyorya

simdi bu raporu sql de bir wiev gibi görmek istiyorum mümkün mü

Yukarı Dön
gariban Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gariban Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2009 Saat 17:28

Raporu almadan önce profileri aç orada senin verdigin kisitlar dahilinde sql cümlesini görürsün daha sonra wiev olarak kayit edebilirsin  bence.

NNC
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2009 Saat 08:27
Orjinalini yazan: taner taner Yazdı:

söyle rapor modulunden stok bakiye listesinden rapor yaptim bir isimle sakladim netsis rapor dosyasi olarak.nr01 olarak kaydediyorya

simdi bu raporu sql de bir wiev gibi görmek istiyorum mümkün mü

Hayir. O dosyalari Notepad ile açip bakabilirsiniz içerigine.
View ile alakasi yok.
hazirladiginiz raporun SQL cümlesine, çalistirdiginiz zaman Profillerdan bakin. Excel de o cümleyi kullanin.
Yukarı Dön
epik Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı epik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 13:52
ayni dosya xls ayni dizine her rapor aldiginizda ayni isimle aktarirsaniz farkli excel dosyasindan netsis rapordan aktardiginiz dosyayi veri çekerek kullanabilirsiniz
YazilimDestek
EgitimDanismanlik
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2010 Saat 17:06
serbest rapor altindaki netsisin kendi viewleri baska isimle saklayip kullanabilirmiyim ?
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 1181
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2010 Saat 01:03
bu viewlarda kullanilan (FROM'dan sonra gelen) isimleri, degistirerek ve view'i istediginiz isimle (farkli) kaydederek ayni view'i elde etmis olursunuz.
örnegin
FROM STSABIT ... seklindeki bir view'da siz
FROM TBLSTSABIT STSABIT ... seklinde (STSABIT alias'i olusturarak) benzer sekilde
FROM CAHAR ... ifadesini
FROM TBLCAHAR CAHAR .. seklinde yazarak bu view'lari degistirirsiniz (orjinal view'lari degil) kendi view'i niz
olmali

Mehmet Baykan
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2010 Saat 18:33
mbaykan stok cari analizi denedim olmadi

stok cari analiz için tam yazbilirmisin

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,484 Saniyede Yüklendi.