ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
fatura Stok haraketi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
social
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2007 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 512 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2009 Saat 17:02 |
||||||||||||||||||||||||||||||||||
arkadaslar yukarida ayni gun içinde irsaliyeden faturalanan bir stogun haraketi var
simdi dikkat ederseniz fis numaralari yani fatura numaralari sirali gitmiyor
inc_key_no sanirim irsaliye numaralarina gore verilmis
demek istedigim irsaliye numaralari sirali gidiyor ve ince key numberlarda irsaliyeye gore kayit olmus faturalanirken yeni bir inc key number vermesi gerekmiyormuydu
tesekkur ederim
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
social
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2007 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 512 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
SET ANSI_NULLS OFFGO SET QUOTED_IDENTIFIER OFFGO ALTER TRIGGER [dbo].[NTR_STHAR_U_INCKEYNO] ON [dbo].[TBLSTHAR] FOR UPDATEAS IF UPDATE(STOK_KODU)BEGIN DECLARE @FISNO TDBBELGENO DECLARE @STOK_KODU TDBSTOKKOD DECLARE @INCKEYNO TDBINTEGER DECLARE @SUBE_KODU TDBSMALLINT DECLARE STHAR_CURSORFORUPDATE CURSOR FOR SELECT FISNO, STOK_KODU,INCKEYNO,SUBE_KODU FROM INSERTED OPEN STHAR_CURSORFORUPDATE FETCH NEXT FROM STHAR_CURSORFORUPDATE INTO @FISNO, @STOK_KODU,@INCKEYNO,@SUBE_KODU WHILE @@FETCH_STATUS <> -1 BEGIN UPDATE TBLKKMAS SET INCKEYNO=@INCKEYNO FROM TBLKKMAS,INSERTED WHERE STOKKODU=@STOK_KODU AND IRSALIYENO=@FISNO AND TBLKKMAS.SUBE_KODU=@SUBE_KODU FETCH NEXT FROM STHAR_CURSORFORUPDATE INTO @FISNO, @STOK_KODU,@INCKEYNO,@SUBE_KODU END CLOSE STHAR_CURSORFORUPDATE DEALLOCATE STHAR_CURSORFORUPDATEEND budaNTR_STHAR_U_INCKEYNO triggeri stok tablosuna bagli |
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Irsaliye faturaya dönüsürken sadece gerekli alanlar update olur. iste sthar_htur, belgeno, v.s. tekrardan yeni bir no almaz.
|
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
social
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Sayin Conari bende sadece gerekli alanlarin update oldugunu biliyorum demek istedigim inc_key_numberin update olmasi gerekmiyormu.2 ay onceki dll lerle bu fatura sirali numaraya gore ilerliyordu su an irsaliyeye göre ilerliyor.Stok haraketi yukaridaki gibi çikiyor.
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
inc_key_number Tablonun otomatik numara verdigi bir alan, o alani degistiremezsiniz. yani update olmaz. tabloyu açip manuel degistirmeye kalksaniz yine degistiremezsiniz.
Ancak identty yi kapatarak yapabilirsiniz. Düzenleyen Conari - 14 Aralık 2009 Saat 08:25 |
|
social
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
benim amacim degistirmek degil zaten stok haraketlerine baktiklarinda müsterinin hosuna gitmiyor fatura numarasina göre sirali gitmemesi.Eskiden fatura numara sirasina gore giderdi son update den sonra bozuldu benimde demek istedigim acaba triggermi tetiklenmiyor israliyeyi faturaya çevirirken stok haraketinde ki inc_key_numberin degiserek fatura numarasina gore yeniden bir numara almasi gerekmiyormu.
|
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
bu alanlar otomatik numara alan alanlardir. Kayit sirasinda bir numara alirlar ve bu degistirilemez. Bu identity özelligi artisi 1,2,3..10 vs.. farkli sekillerde verilebilir. ancak identity özelligi kapatilip update edilmesi gerekir.
Netsisde bunu yapmiyor. Isterseniz siz kendiniz tekrardan siralatin. Fakat özel hesap kapatma var ise problem olur.
stoklarda sanirim bir yerde kullanilmiyordu.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |