ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP Entegrasyonları
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - netopenx acemisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

netopenx acemisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
mutes Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mutes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: netopenx acemisi
    Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2008 Saat 11:27
slm herkese adim mutes forma yeni üye oldum netopenx ile ilgili yardimlarinizi rica ediyorum.

netopenx i daha önce hiç kullanmadim sadece exceldeki veriyi netsise veya netsisdekini bilgiyi excele aktardigini biliyordum ama detayini hic bilmiyorum.bir müsterim kullanmis olduklari nakliye programindaki kestigi fatura bilgilerini netsise aktarmami istedi.bunu netopenxle yapildigini ogrendim .netopenx nedir ne ise yarar nasil kullanilir bununla ilgi bir dökuman varmi varsa nasil temin ederim bununla ilgili yardimlarinizi rica ediyorum
saygilarimla mutes

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2008 Saat 11:55
En basta Netopenx lisansi aldirmalisiniz.
Sonrasi o kadar zor degil
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
mutes Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mutes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2008 Saat 19:25
slm benim zaten netopenx lisansim var ama netopenx i cozmeden müsterime aldiramam ilk once benim çozmem lazim yazmis oldugunuz linke daha öncedende girdim fakat bisey anlamadim Cry
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2008 Saat 08:25
Example linkine girseydin orada bir çok örnek var.

Yukarı Dön
phclummia Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı phclummia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2009 Saat 16:17
merhabalar ben de netopenx i yeni kullanmaya baslayanlardanim.

benim kullanimda karsilastigim sorun. netsis client olarak kendime yükledim.

fakat db farkli bir makinada bunun disinda örnek kodlardan cari eklemeyi çalistirdigimda hata ile karsilasiyorum.

public static void Kaydet()
        {
            Kernel kernel = new Kernel();
            Sirket sirket = default(Sirket);
            Cari cari = default(Cari);
            CariTemelBilgi cariTmlBlg = default(CariTemelBilgi);
            CariEkBilgi cariEkBlg = default(CariEkBilgi);

try
            {

sirket = kernel.yeniSirket(TVTTipi.vtMSSQL,
                                              "veri tabani adi",
                                              "vt kullanici adi",
                                              "vt sifre",
                                              "netsis kullanici adi",
                                              "netsis sifre",
                                              0);
               cari = kernel.yeniCari(sirket);
               cariTmlBlg = cari.TemelBilgi();
               cariEkBlg = cari.EkBilgi();
               cariTmlBlg.CARI_KOD = "2132113";
               cariTmlBlg.CARI_ISIM = "Cari Isim";
               cariTmlBlg.CARI_TIP = "S";
               cariEkBlg.CARI_KOD = cariTmlBlg.CARI_KOD;
               cariEkBlg.TcKimlikNo = "345lsdd";
               cari.kayitYeni();
            }
            finally
            {
               Marshal.ReleaseComObject(cariEkBlg);
               Marshal.ReleaseComObject(cariTmlBlg);
               Marshal.ReleaseComObject(cari);
               Marshal.ReleaseComObject(sirket);
               kernel.FreeNetsisLibrary();
               Marshal.ReleaseComObject(kernel);
            }
        }

aldigim hata
SQL : Select Sube_Kodu,MeRKEZMI,ISLETME_KODU FROM TBLSUBELER WITH (NOLOCK) Where Sube_Kodu = 0

Login failed for user 'sa'.(NetsisMS-42000,18456)

veri tabani bilgilerinde tablo ismini giriyorum fakat kullanici adi sifre olarak kendi kullandiklarimi giriyorum netsisin kileri giremiyorum.

temelde sorunum baglanacagin veri tabanini nasi seçebilirim.
netopenx ile en azindan basit bir islem örnegi verebilimisiniz

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2009 Saat 17:50
 sirket = kernel.yeniSirket(TVTTipi.vtMSSQL,
                                              "veri tabani adi",
                                              "vt kullanici adi",
                                              "vt sifre",
                                              "netsis kullanici adi",
                                              "netsis sifre",
                                              0);

Burada "vt sifre" degerini kontrol et
user sa vermissiniz ama sifre hatali veriyorsunuz sanirim.
Yukarı Dön
fanatiknetsisli Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 592
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fanatiknetsisli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2009 Saat 18:41
sirket = kernel.yeniSirket
kullaniminda netsis 3.0 dan sonra zannediyorum geldi bu özellik buna göre;
veri tabani kullanici adi siz belirtmiyorsunuz. oraya her zaman TEMELSET yaziliyor ve sifre bos. sifreyi netsis kendi sakladigi yerden otomatik aliyor. özetle veri tabani kullanicisi olarak sa yada benzeri degil sadece TEMELSET belirtiyorsunuz.
burda verilecek bir cevap vardi, onuda ben yazdim...
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı phclummia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2009 Saat 09:21
tesekkürler temelset ve sifresiz olarak çalisti aslinda denemistim ama parameterelerin dogru kombinasyonunu yakalayamamisim.

bu kod örneginde ben birde cari tüm subeler tarafindan görülsün diye sube kodunu -1 yapiyorum ama netsis içerisinde 0 olarak geliyor.

baska bir degiskeni de set etmemiz gerekiyormu ?

cariTmlBlg.Sube_Kodu = -1;

bilgilendirme için tesekkürler...
Yukarı Dön
rduzgun89 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rduzgun89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2009 Saat 17:54
arkadaslar size sorum olacak bu konuda netsis netopenx kütüphanesi kullanilarak yazilmis bi projemiz var ama bilgisayarlarda program yuklu deil bu programi nasil nerden bulabilir im? 
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı phclummia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2009 Saat 18:01
netopenx i kullanabilmen için programin çalistigi pc üzerinde netsis clienti tam olarak yüklemen gerekir(netsis dosyalarini pc ye kopyalayarak)

ardindan servisler içinde regkontrol ü çalistir.

burda loglarda netopenx40 yüklememem ihtimali var

netten netopenx 4 ün son versiyonunu indirip temelset içerisine kopyala ama eskisini koru.
ardindan tekrar regkontrol çalistir.

ondan sonra eski netopenx40 dll ini geri kopyala.

bu islemin ardindan uygulama çalisabilir.

netsis versiyonu 5 e geçtiyse çalismama ihtimali var.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rduzgun89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 10:05
cok teskkrler yardimin icin..
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı phclummia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 10:32
ise yaradiysa tamamdir.
bazi metodlari çagirabilmen için son dbupdate leride yapman gerekmekte bunu da söyliyim arada.

kolay gelsin ...
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rduzgun89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 15:20
hmm saolsn bsey danismak istiyorum sana bu netopenx in dokumanini sitesinden indirdim ama help dosyasinda  kutuphaneleri var ama bunlarin altinda o kutuphanelerde neoldunu anlatan dosyalar bos goruntulenmiyor cok sacma deilmi aslinda en onemli yeri bende onu ariyordm ama hicbiyerde yok hangi kutuphaneyi nasil kullanicami bilmiyorum bunu nasil ogreene bilirim bi bilgin varmi kardes?
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı phclummia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 15:30
o konuda sitedeki örneklerle biseyler ögrenmeye çalistim bende kullanilan nesnelerin alt alanlari da dbdeki isimlerle örtüsüyor ordan varsayimlarla çözmüstüm ben ama böyle fonksiyonlari parametreleri anlatan bir kaynaga bende denk gelmedim.
Yukarı Dön
rifatgunduz Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rifatgunduz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 15:44
Selam Arkadaslar,
Netopenx40.dll kullanimini ögrenmek için en güzel kaynak exceldir.
Bir Excel dosyasi açiniz. Sheet isminin üstünde iken sag click yaparak View Code diyiniz. Sonrasinda Tools>References>Netopenx40 Kütüphanesini isaretleyip OK'e tiklayiniz. Sonra F2ye basiniz. All Libraries yazan yerde Netopenx40'i seçin. Netopenx'de kullanabileceginiz tüm obje ve eventlarini görebilirsiniz. Excelden bunlari görmek size vizyon kazandiracaktir.

Iyi Çalismalar...

Rifat Gündüz

www.netsis.com.tr
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rduzgun89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 16:08
tesekkürler..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,973 Saniyede Yüklendi.