ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP Entegrasyonları
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Neden netOpenX
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Neden netOpenX

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
mustafa_ozkn Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mustafa_ozkn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Neden netOpenX
    Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2009 Saat 18:00
merhaba arkadaslar,

netopenx in ortaya koydugu fayda sadece sqldeki tablolara göre veri tasiya bilecek
hazir property ve metodlar sunmasi midir?

bunun disinda getirdigi fayda ve özellikleri anlatabilir misiniz?
bende oturup class ve provider larimi yazsam netopenx e  hiç bulasmadan, ilgili database
update insert delete select yapamaz miyim?(denedim yapiyorum - netsis session varken)

kaybim ne olur?

tesekkürler

Yukarı Dön
Cakinci Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Cakinci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2009 Saat 00:12
Merhaba Mustafa_ozkn,

Netopenx in sagladigi yararlardan bir tanesi tabi ki senin de soyledigin gibi hazir property ve methodlar sunmasi olabilir ama en onemlisi yazilim ile netsis arasinda bir Api olusturmasidir(Katman).

Bunun sagladigi yarara soyle bir ornek verebiliriz;

Diyleim ki 4.0 seti icin ozel bir el terminali yazilimi yazdin.(Netopenx kullanmadan) ve sonra yasal bir duzenleme geldi ve sette guncelleme gerceklesmesi gerekti. Isi bir adim daha ileri goturup yasal guncelleme ile birlikte Netsis databasinde de bir guncelleme gerceklestigini varsayalim. (yeni bir saha eklenmis yeni viewler yaratilmis eski sahalar silinmis null olan alanlar editlenmis vs...)
Boyle bir durumda ozel yazilmis bir kod tekrar kaynagindan mudaheleye ihtiyac duyacaktir.

Netopenx kullanildigi durumda ise kodu degil sadece Netopenx versiyonunu ve setini guncellemen yetecektir.

Ozet olarak Netopenx 3. parti yazilimlar ile Netsis arasinda bir katman olusturur ki gunumuz programlama mantiginda da katmanli programlama tercih edilir.

Katmanli programlamaya ucuk bir ornek olacak ama genede konu iel alakali oldugunu deginmek istedim,

Eski Windows 98 i ele alalim; hepimiz hatirlariz Windows da herhangi bir programda bir hata cikti mi otamatikman mavi ekran hatasi alir ve Windows u yeniden baslatmak zorunda kalirdik.(Windows un kerneli direk isletim sistemine bagimli bir sekilde katmansiz yazildigindan) Windows XP ya da Vista da exploler.exe cokse bile Windows umuz canavar gibi calismaya devam eder cunku kernel GUI den tamamen bagimsiz bir sekilde calisir.

Umarim yeterince aciklayabilmisimdir,

Kolay gelsin,

Düzenleyen Cakinci - 18 Temmuz 2009 Saat 00:14
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mustafa_ozkn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2009 Saat 00:51
Açiklamalarin için tesekkürler, kesinlikle katiliyorum,
birde netsis veri tabanindaki giriftlik söz konusu var, onuda simdi inceleme imkani buldum, yedek fieldlari , osu... busu....
benim söyledigim belki bir kisim tablolarda olabilir, tüm tablolara hükmedecek n tier dizayn da yazilim amacsiz ve dediginiz gibi bir süre sonra yetersiz kalacaktir, amerikayida yeniden kesfetmeye gerek yok tabi..
netopenx40 referans etmeye devam ;)
Yukarı Dön
rduzgun89 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rduzgun89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2009 Saat 16:15
mustafa arkadasim size bsey sormak istiyorum bende bu isin acemisiyim yeni basladim diyebilirim bu netopenx i anladim ben simdi bu netopenx uygulamalarini nasil yapabilirim bunun icin bi demo yok dediler bana ancak sitesinde kütüphaneleri var dediler onlarda pek doyurucu gelmedi bana siz yardimci olabilirmisiniz bu netopenx kutuphaneleri ne ise yarar her kutuphanenin neye yaradigini nerden bulabilirim sonucta bunlari kullaniyoruz ama hangisninin ne ise yaradigini nasil ogrenebilirim acikalayabilirmisiniz uygulamayi yapmak isterim ama elimde dokuman yok nasil uygulama yapabilirim

yardimci olursaniz cok sevinirim basarilarinizin devamini dilerim.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mustafa_ozkn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 09:43
selam,

önce lisansli netsis kullanicisi olmaniz gerekli tabi, daha sonra ndi modülü yardimi ile yada yazilim gelistirme araçlari ile (visual studio) netopenx dll lerini kullanarak program gelistirebilirsiniz.

nasil yapicaksin?
netsisin kuruldugu klasör altinda TEMELSET klasörü altinda netopenx in ilgili dll ini bulabilirsin. Bu dll li projene referans ediceksin. Bu dll altinda bir çok nesne bulabilirsin.
Fatura,Kasa,Cari,Stok enslerini örnekleyip kayit silme güncelleme gibi bir çok islem gerçeklestirebilirsin.

Bu dll ne için yapilmis dersen, netsis programinda arayüzü hazirlanmamis islemlerini kendin gelistirmen için olusturulmus diyebiliriz. Mesela netsiste müsteri siparislerini satici siparislerine dönüstürebilirsin ama tersi bir durum netsiste yok. Satici siparislerini müsteri siparislerine dönüstürmek istersen, herhangi bir yazilim diliyle ve araciyla netopenx dll i vasitasiyla satici siparislerine listeliteceksin. ilgili satici siparisi proprtylerini kopyalayip yeni müsteri siparisi nesne ne deger olarak vereceksin ve kaydedeceksin gibi.....

Netsisin kendi içinde olan NDI modülü için visual basic bilme gerekli.
Bagimsiz olarak proje yazmak içinde C# yada Delphi blmen gerekli...

yardimci olabilmisimdir umarim

iyi çalismalar
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rduzgun89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 09:52
cok tesekkur ederim mustafa saolsn verdigin bilgi icin ancak bsey sormak istiyorum

vb de yapilmis bi uygulama var netopenx ile ilgili ben onu c#a gecirmek istiyorum ne yapmam gerekir acaba onun dll sidemi ayni yada baska bseymi yuklemem gereki biraz bilgi verebilirmsn?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mustafa_ozkn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 10:09
vb ile yazilmis uygulamani C# nasil yaparsin;
 dll ayni dll onda degisiklik yapacagin birsey yok..

uygulamani açik kaynak kodlari sende ise,

reflector adinda bir program var, bu program kurulumu ve kullanimi çok basit... internettetn free olarak indirebilirsin...

bu program ile yazdigin uygulamayi açip içindeki class lara ulasabilirsin. Bu programin güzelligi bu class lari istedegin yazilm dilinde (delphi,C#,vb) görebilirsin. Bir nevi dönüstürücü. Bunu üzerinden csharp ile görüntüleyip kopyala yapistir olayina gidebilirsin ama tavsiye etmem... en güzeli projen çok kalin degilse c# ile yeniden yazilmasidir...

bide bu konuyu yazilim konusu olarak arastirabilirsin vb yi c# a dönüstür olarak..
reflector bunu MSIL kodlari yardimi ile yapiyor.... vn den MSIL a MSIL dan C#  ve tersi....

Düzenleyen mustafa_ozkn - 03 Aralık 2009 Saat 10:27
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rduzgun89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 11:56
teskkur ederim yazdiklarin icin

ama söyle bsey var ben netopenx hic kullanmadim yeni basladim daha ne oldugunu yeni ogreniyorum diyebilirim iste bu projede bu kutuphanelerin hangisinin ne ise yaradigini bir Allahin kulu solemiyor sitesinde sitesinde sitesinde belli basli bi kaç örnegi bi kaç bseyi var hangi kodu nasil kullanicagini nerden ogrenebilirim kutuphanedeki hangi kdun ne ise yaradigini nerden bulabilirim:S
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mustafa_ozkn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 12:13
su an netopenx nasil kullanilir diye bir kaynak bulmazsin..
niye dersen, netopenx dll lerini kullanicak kisi yazilim gelistirici olmali bu sart, çünkü bi defa kod yazicak herhangi bir yazilim dilini bilmesi lazim, her nekadar hazir olan examples netsisi n sitesinde olsada herhangi bir hata alindiginda yazlim bilgisi gerekli yani sif kopyala yapistirla olcak is degil...
yazilim bilgin varsa eger az çok zatan dll i kullanirken neyin ne ise yarayacagini az çok kestirebilirsin biraz kurcalamana bakar..

mesela, stok nesnesi... csharp ta nasil nesne örneklersin?
  Stok denemestok=new Stok();    Stok nesnesi elinde
 denemeStok.   deyip stok nesnesinin tüm property leri elinde artik burada istedigin value lari verip kaydet metodunu kullanman yeterli olacaktir.
Evet netopenx dll i normal .netframework kütüphanesine göre birazcik daha karisik,,
instance alma durumlari degisebiliyor vs farkli durumlar olabiliyor ama dedigim gibi
bir metodun ne döndügüne bakarak bir property in hangi deger aldigina bakarak yazim aninda isi çözebilirsin....
netsisin example sitesi bu farkli durumlari anlatmak için bir nebze..  oradaki örneklerden bakarak sende artik neyi nasil yapacagina dair fikir yürütmeye baslarsin...
ama netsisin tutup ta yazilim dili anlatacak durumu yok tabilki...  netopenx i kullancak kisinin yazilim bilgisi olmasi gerek dedigimiz gibi...

benimde bu sitede dile getir rahatsiz oldugum su, kullanimina dair bir döküman yapilabilirdi.. yazilimi ögreten degilde.. msdn in sitesi gibi hangi nesnenin altinda hangi class in altinda ne var gibi...
Netsis yeni Redcode sürümü ile 2010 ortalari gibi bu yardimida getriyor arkadaslar..
ayni msdn deki gibi netopenx dll lerin altinda hangi class in altinda hangi metod var ne ise yarar seklinde yardim menusu olacak...  bizzat gözlerimle gördüm.....
demek ki yapilabiliyormus....

diger bir konuda bu forumda, çogu arkadasin çözüm sunamamasi... yardim edememesi.. example da var diyorlar!!! ulan example da oldugunu bizde biliyoruz..
ama desem ki söle bisey yapçam elimde de 10000 dolar var hemen atliyorlar...
hersey para degil.... biraz anlatmak paylasmak lazim... yani kurtulus savasi artik topla tüfenk ile degil arkadaslar... paylasmamiz lazim...
vesselam, ilk zamanlar bende kastirdim dedigin gibi neyi nasil yaparim diye ama, yazilim bilgin varsa, oop ve class mantigini biliyorsan netopenx te çözemeyecegin birsey yok, al nesneyi örenekle, içini doldur kaydet... budur yani..
biraz ugras eger çok zorlanirsan.. irtibat kuralim bildiklerimi anlatmaya çalisirim
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rduzgun89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 13:12
mustafa arkadasim ellerine saglik dedign gibi insanlar ucunda para olunca yardima kosuyorlar herkez deil tabiki cevaplarin için sana çok tesekkür ederim bilgi paylasinca bilgidir saklanilan bilgiden bi hayir gelmez basarilarinin devamini dilerim son sorum sende dedinya biraz kastim diye programlama bilgim var ama onu uygulicak program yok yani söle buun üzerinde kurcalama yapicam ama bende netsis falan yüklü deil sen programi nerden buldun benimde kurcalamam için bulmam lazim aradigim yerler bana baya bir fiyat verdi sen nerden yükledin bunu söylersen cok sevinirim
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mustafa_ozkn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 16:30
Ben nerden yukledim,

Çalistigim firma da yuklu var, yani firma netsis kullaniyor.

sen ne yapmak istiyorsun? elinde netsis yok netopenx yok, neden bu kadar sardin netopenx e?

merak ettigim su, elinde netsis olmadan, netopenx dll i olmadan nasil bir ihtiyaç olustuki sende??????????

netopenx kullanmak için lisansli netsis kullanicisi olman lazim, tek yol bu, yada netsis kullanan bir firmaya gidip ilgili dll li rica ediceksin, dll i yazilim ortamina alip kurcaliyacaksin.
(visual studio gibi)
Yukarı Dön
rifatgunduz Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rifatgunduz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 16:34
Selam,
Netopenx40.dll'i buradan indirerek içerigini inceleyebilirsin. Projede gelistirebilirsin. Fakat Projeni run ettiginde Netopenx dll'i kullanmak istediginde lisans kontrolu yapacak. Lisans bilgisi bulunamadi gibi bir hata verecektir. Projenin basarili olup olmadigini bilmen için ise netsis kurulu bir bilgisayarda projeni çalistirman ile anlasilir. Bizlerden birine göndererek test etmemizi talep edebilirsin. Çok özel ve gizli degilse...
Rifat Gündüz

www.netsis.com.tr
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rduzgun89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 16:59
paylasiminiz için tesekkr ederim ben bukadar sarmamin nedeni elimde bir proje var netsisle yapilmis vb ile yapilmis ben bunu c#a geçirmem lazim ve bu konuyu iyice kavramam gerekiyor ondan bukadar sardim ve içerigini herseyini ögrenmek istiyorum faydali bir seye benziyor bana kazandirisi cok olucagina inaniyorum sizler nasil ogrendiyseniz bende ögrenebilirim ancak elimde programi yok tekrardan saolun.  elimde dll dosylari var dediginiz yerden zaten indirmistim bu dll dosyalarini nerde açmami nasil açmami öneriyorsunuz?

Düzenleyen rduzgun89 - 03 Aralık 2009 Saat 17:01
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 1,031 Saniyede Yüklendi.