ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
Aciklama alanlari doldurulabilir mi |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
lastmoon87
Üye Kayıt Tarihi: 10 Kasım 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı lastmoon87
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2009 Saat 13:27 |
Herkese merhaba.
Biz yeni Netsis kullanicilarindaniz. Dogal olarak bilmemiz gereken cok fazla sey var onumuzde. Benim ilk olarak sormak istedigim sey sudur: Satis faturalarinda aciklama alanlarindan biri dolduruldugu zaman baska bir alaninda otomatik dolmasi gibi bir istek var. Herhangi bir yolla - NetOpenX, vbscript vb. - doldurma imkanimiz var mi? Birde C# ile NetOpenX kullanilarak yazilmis uygulamalari netsis icerisine nasil entegre edebiliriz. SETUP'i olusturduktan sonra biyere mi atmamiz gerekir? Simdiden cevaplariniz icin tesekkurler. |
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Trigger ile birinci sorunuzu yapabilirsiniz. 2.soruya Ben birsey diyemiyorum.
|
|
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
|
lastmoon87
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı lastmoon87
|
Ilginiz icin tesekkurler. Sql Trigger'lar ile mi yoksa Netsis icerisinde de buna benzer bir mantik mi var?
|
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
SQL Trigger ile de olur, sanirim Fusion da Vbscript destegi ilede olur.
|
|
|
|
lastmoon87
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı lastmoon87
|
Sql Trigger ile kayit asamasinda olur fakat kullanici acisindan onu gormesi cok onemli. Yani degeri daha sonradan biz degilde, o an kullanici yansitmis gibi olmali. Peki vbscript'e gelelim. Bahsettigimiz textbox'un id'si olmadan value'suna nasil erisecegiz. Yada varda ben mi bilmiyorum. Yardimci olursaniz sevinirim...
|
|
rifatgunduz
Üye Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2009 Konum: Ystanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 44 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rifatgunduz
|
Vbscript dedigimiz dinamik kodlamadir. Fusion müsterisi iseniz,yardimci programlar>Kayit>Sirket / Sube / Parametre>Parametre ekraninda dinamik kodlama destegi isaretlenmelidir. Netsisten çikip tekrar girildikten sonra Fatura>Kayit>Satis Fatura ekrani açilmali fatura ekrani restore modeda(maximize edilmemis) iken sol üst köseye tiklayarak Netsis Script Kod Destegine girilerek hangi islemden sonra yapilacaksa o objenin ilgili eventina aciklama2.text='Deneme' yazilarak yapilabilir. Böylelikle kullanici dogrudan fatura ekraninda görüntülemis olur. Trigger gibi kaydetme islemi sirasinda yapilmamis olur. |
|
Rifat Gündüz
www.netsis.com.tr |
|
lastmoon87
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı lastmoon87
|
Super cevap tesekkur ediyorum. Fusion Standart kullanicisiyiz sanirim onda bu ozellik yok. Suanda gecis donemindeyiz, onumuzdeki donemlerde ust surumlere gecmeyi dusunuyoruz. Demekki simdilik NDI ve NetOpenX ile devam edicez. Bu arada sizin NetOpenX ile ilgili entegrasyon konusunda bilginiz var mi?
|
|
rifatgunduz
Üye Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2009 Konum: Ystanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 44 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rifatgunduz
|
Ekranda çözmeniz bu durumda çok zor görünüyor. Diger sorunuza cevap ise evet çok sayida netopenx uygulamasi gelistirdim. yapmak istediginizi iletirseniz yardimci olmaya çalisirim.
|
|
Rifat Gündüz
www.netsis.com.tr |
|
rifatgunduz
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rifatgunduz
|
Selam,
Dll olusturabilirseniz ki bu mümkün gibi geliyor. Temelset>OzelPrg altina bu dlli koymaniz durumda Netsis'e girdiginizde gelen ilk ekranda Özel Uygulamalar altina gelecektir.
Bilginize... |
|
Rifat Gündüz
www.netsis.com.tr |
|
lastmoon87
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı lastmoon87
|
Herhangi bir uygulama dusunulebilir. Soyle diyelim mesela .net windows application olarak hazirlanmis bir uygulama, ne yaptigi suan icin hic onemli degil. Nasil Netsis icerisine alicaz?
|
|
rifatgunduz
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rifatgunduz
|
Selam,
Dll olusturabilirseniz ki bu mümkün gibi geliyor. Temelset>OzelPrg altina bu dlli koymaniz durumda Netsis'e girdiginizde gelen ilk ekranda Özel Uygulamalar altina gelecektir.
Bilginize... |
|
Rifat Gündüz
www.netsis.com.tr |
|
lastmoon87
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı lastmoon87
|
Bu konuda beni aydinlattiginiz icin tesekkur ederim. Su ana kadar bayagi bir arastirdim fakat Temelset>OzelPrg'yi ilk kez duyuyorum. Peki dll yerine *.exe atmak gibi bir sans var mi?
|
|
rifatgunduz
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rifatgunduz
|
Selam,
Ozelprg dosyasi altina exe uzantida koydugunuzda çalisir. Sorun olmaz. Bu bilgiyi çok kisi bilmez. Sadece Netsis'in özel yazilim departmaninin yazdigi dll dosyalari buradan kullandirilmaktadir. Tabi sizde özel yazilimlarinizi buradan kullanicilara sunmaniz mümkün :) Kimse duymasin ama... Bilginize... |
|
Rifat Gündüz
www.netsis.com.tr |
|
lastmoon87
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı lastmoon87
|
Peki duymasin :)
Tesekkurler tekrardan. Yarin deneme uygulamalari yaptikdan sonra belki tekrar takildigim yerler olabilir. Yine cevaplarinizi bekliyor olacagim... |
|
rifatgunduz
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rifatgunduz
|
Sorularini her zaman iletebilirsin.
Elimden gelen bir seyse her zaman desteklerim. |
|
Rifat Gündüz
www.netsis.com.tr |
|
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Exe dosyalar sanirim burada tutulamiyordu.
|
|
|
|
lastmoon87
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı lastmoon87
|
Peki ne sekilde atilacagi konusunda sizin bir bilginiz var mi? Bugun bir kac deneme yapma firsati buldum, Netsis'in istedigi formatta degil gibi bir hata aldim. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum acikcasi bu konuda...
|
|
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Su mesaji mi aldiniz.
"........ uygulamasi Netsis standartlarina göre tasarlanmamis"
|
|
|
|
lastmoon87
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı lastmoon87
|
Kusura bakmayin gec cevap yaziyorum. Aynen dediginiz gibi bir hataydi.
|
|
rifatgunduz
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rifatgunduz
|
Selam,
Son olarak yazilim ekibinden ögrendigim kadariyla Ozelprg de olan dlller özel uygulamalar menusunde çalisiyor.
Sizin .net platforumda dll olusturmaniz gerekiyor.
Bilginize..
|
|
Rifat Gündüz
www.netsis.com.tr |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |