Yazar |
Konu Arama Topic Seçenekleri
|
sssercan
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
|
Konu: stok cari analiz raporu Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2006 Saat 09:43 |
merhaba arkadaslar stok cari analiz raporunda toplam alis yada satisi göremiyorum toplami seçiyorum ama rapor verirken o stoktan kaç kez alis yapildiysa o kadar satir döküyor ama ben sadece tek satirda istiyorum örnegin 01,01,2006-31,12,2006 tarihleri arasi kaç koli alis-satis yapildigin görmek istiyorum yardimci olursaniz sevinirim.
|
|
netsisg
Üye
Puanlar: -1
|
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2006 Saat 10:59 |
Sayin sssercan;
Raporda Hangi Sütunlari Görmek Istediginizi Yazabilirmisiniz...
|
Netsisg
|
|
sssercan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2006 Saat 11:09 |
simdi söyle anlatayim bi müsterimden tarih araligi verip ve stok araligi verip ne kadar alis-satis yaptigimi toplam olarak tek satirda görmek istiyorum sütünlara gelince
tarih, cari adi , stok adi yeterli benim için
|
|
bilgin83
Yeni Üye
Puanlar: 28
|
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2006 Saat 13:37 |
sayin sssercan
rapor modülünden
stok hareket listesiden
tarih, stok kodu, stok ismi, grup kodu, carikodu, aciklama, çikis miktari, net çikis tutarini sahalardan seçin aralik maske kisminda çikis miktari veya net çikis tutari sahasina aralik verin büyük (0)sifir dan diye açiklamadan satisi yaptiginiz cari koduna aralik verin esittir cari kodu olarak aralik verdikten sonra rapor tiklayin rapor karisiniza gelecektir.
buraya tarih kisiti verirseninz arasinda olarak tarih araliginda satis miktari ve tutarida gelir.
|
|
bilgin83
Yeni Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2006 Saat 13:39 |
bilgin83 Yazdı:
sayin sssercan
rapor modülünden
stok hareket listesiden
tarih, stok kodu, stok ismi, grup kodu, carikodu, aciklama, çikis miktari, net çikis tutarini sahalardan seçin aralik maske kisminda çikis miktari veya net çikis tutari sahasina aralik verin büyük (0)sifir dan diye açiklamadan satisi yaptiginiz cari koduna aralik verin esittir cari kodu olarak aralik verdikten sonra rapor tiklayin rapor karisiniza gelecektir.
buraya tarih kisiti verirseninz arasinda olarak tarih araliginda satis miktari ve tutarida gelir.
|
bu dedigim seklide çikis miktari, net çikis tutari yerine giris miktari ve net giris tutarini seçer kisitlari ona gere verirseniz, aldiginiz miktar ve tutarlar raporlari ekrana gelecektir.
|
|
sssercan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2006 Saat 11:53 |
benim demek istedigim bu deil stok araligi ve tarih araligi verip toplamini tek satirda görmek yani bir kalem malin toplamini görmek istiyorum ama bana kaç defa giris-çikis yapildiysa onu döküyor buda baya bi sayfa aliyor.
|
|
bilgin83
Yeni Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2006 Saat 15:19 |
Sayin sercannn;
Sql den anlatiyorum rapor modülünden dediginiz biraz zor olur
su cümleleleri query analyzerde yazarsaniz verdiginiz kisitlara göre rapor alirsiniz tarih olarak
SELECT SUBE=(SUBE_KODU),STOK_KODU,STOK_ADI,
SATIS_TUTARI= ( SELECT SUM(NETCIKISTUT)FROM STOKHAREKETOTR WITH(NOLOCK) WHERE SUBE_KODU=ST.SUBE_KODU AND STOK_KODU=ST.STOK_KODU AND STHAR_TARIH BETWEEN '2006-11-01' AND '2006-11-30' AND STHAR_HTUR IN ('J','K') and STHAR_ACIKLAMA like 'POS%' ) - (CASE WHEN ( SELECT SUM(NETGIRISTUT)FROM STOKHAREKETOTR WITH(NOLOCK) WHERE SUBE_KODU=ST.SUBE_KODU AND STOK_KODU=ST.STOK_KODU AND STHAR_TARIH BETWEEN '2006-11-01' AND '2006-11-30' AND STHAR_HTUR ='L' and STHAR_ACIKLAMA like 'POS%')>0 THEN ( SELECT SUM(NETGIRISTUT)FROM STOKHAREKETOTR WITH(NOLOCK) WHERE SUBE_KODU=ST.SUBE_KODU AND STOK_KODU=ST.STOK_KODU AND STHAR_TARIH BETWEEN '2006-11-01' AND '2006-11-30' AND STHAR_HTUR ='L' and STHAR_ACIKLAMA like 'POS%')ELSE 0 END),
SATIS_MIKTARI = (SELECT SUM(STHAR_GCMIK)FROM TBLSTHAR WITH (NOLOCK) WHERE SUBE_KODU=ST.SUBE_KODU AND STOK_KODU=ST.STOK_KODU AND STHAR_TARIH BETWEEN '2006-11-01' AND '2006-11-30' AND STHAR_GCKOD='C' AND STHAR_HTUR IN ('J','K') and STHAR_ACIKLAMA like 'POS%') - (CASE WHEN (SELECT SUM(STHAR_GCMIK) FROM TBLSTHAR WITH(NOLOCK) WHERE SUBE_KODU=ST.SUBE_KODU AND STOK_KODU=ST.STOK_KODU AND STHAR_TARIH BETWEEN '2006-11-01' AND '2006-11-30' AND STHAR_GCKOD='G' AND STHAR_HTUR='L' and STHAR_ACIKLAMA like 'POS%' )>0 THEN
(SELECT SUM(STHAR_GCMIK) FROM TBLSTHAR WITH(NOLOCK) WHERE SUBE_KODU=ST.SUBE_KODU AND STOK_KODU=ST.STOK_KODU AND STHAR_TARIH BETWEEN '2006-11-01' AND '2006-11-30' AND STHAR_GCKOD='G' AND STHAR_HTUR='L' and STHAR_ACIKLAMA like 'POS%')ELSE 0 END) ,BKY=(SELECT DBO.NDF_GET_BAKIYE_BY_SUBE(SUBE_KODU,STOK_KODU,'2006-11-30'))
FROM VIEW_SUBELI_STOK ST WITH (NOLOCK) WHERE SUBE_KODU=1 AND GRUP_KODU='93-01' AND (SELECT SUM(STHAR_GCMIK)FROM TBLSTHAR WITH (NOLOCK) WHERE SUBE_KODU=ST.SUBE_KODU AND STOK_KODU=ST.STOK_KODU AND STHAR_TARIH BETWEEN '2006-11-01' AND '2006-11-30' AND STHAR_GCKOD='C' AND STHAR_HTUR IN ('J','K') and STHAR_ACIKLAMA like 'POS%') - (CASE WHEN (SELECT SUM(STHAR_GCMIK) FROM TBLSTHAR WITH(NOLOCK) WHERE SUBE_KODU=ST.SUBE_KODU AND STOK_KODU=ST.STOK_KODU AND STHAR_TARIH BETWEEN '2006-11-01' AND '2006-11-30' AND STHAR_GCKOD='G' AND STHAR_HTUR='L' and STHAR_ACIKLAMA like 'POS%' )>0 THEN
(SELECT SUM(STHAR_GCMIK) FROM TBLSTHAR WITH(NOLOCK) WHERE SUBE_KODU=ST.SUBE_KODU AND STOK_KODU=ST.STOK_KODU AND STHAR_TARIH BETWEEN '2006-11-01' AND '2006-11-30' AND STHAR_GCKOD='G' AND STHAR_HTUR='L' and STHAR_ACIKLAMA like 'POS%')ELSE 0 END)>0 ORDER BY GRUP_KODU
BU ÖRNEK CÜMLE STOK BAZINDA TOPLAMI ALIYOR
STHAR_ACIKLAMA OLAN KISIT YAZARKASANDAN YAPILAN SATISLARI TOPLAM OLARAK TARIH ARASI ALIYOR
TABIKI SIZDE HANGI SQL TABLOLALARI VAR BILMIYORUM AMA BURDA KULLANILAN TBLSTHAR, VIEW_SUBELI_STOK,STOKHAREKETOTR
|
|
sssercan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2006 Saat 17:38 |
arkadaslar istedigimi yaptim sonunda formülü yaziyorum
SELECT sum (STHAR_GCMIK) FROM TBLSTHAR WHERE STOK_KODU BETWEEN 'stok kodu yaz ' AND 'stok kodu yaz ' AND STHAR_CARIKOD BETWEEN 'cari kod yaz ' AND 'cari kod yaz'
|
|
erDal
Kidemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2006 Saat 11:02 |
sssercan sadece stoklarin toplam alisimi yoksa cri bazinda kimden nekadar alinmis ne kadar satilmis gibi bir rapor istiyosun eger açiklarsan yardimci olmaya calisyim
|
ERDAL AŞIK
SELÇUK ISIL İŞLEM
|
|
sssercan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2006 Saat 11:08 |
sayin erDal
ben stoklarin cari bazinda toplamini istiyordum tek kalemde onuda yukarda yazmis oldugum formülle yaptim ilgin için tes. ederim .
|
|
erDal
Kidemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2006 Saat 11:36 |
stok carianaliz raporundan da yapabilirsinz siralamada stok koduna gore artan veya azalan birinci saha degisimi cari kodu ve cari koduna gore siralamayi seçiniz daha artan yada azalan birinci saha degisimine cari kodu ve kümüle dokum isaretleyin ayni raporu alabilirsiniz....
|
ERDAL AŞIK
SELÇUK ISIL İŞLEM
|
|
sssercan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2006 Saat 12:07 |
eyvallah kardes bu da çok isime yarar saolasin
|
|
Siena
Yeni Üye
Puanlar: 0
|
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2006 Saat 22:39 |
Arkadaslar Raporlar daki Siralama Sekmesindeki Kümüle dökümü kullanirsaniz rahatlikla alabilirsiniz bu raporu
|
|
sudenaz44
Yeni Üye
Puanlar: 0
|
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2007 Saat 23:36 |
netsiste ne kullaniyp-osun
|
|