ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Cari Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - ONEMLI BIR KONU
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

ONEMLI BIR KONU

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
sturan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sturan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ONEMLI BIR KONU
    Gönderim Zamanı: 13 Mart 2009 Saat 18:54
Degerli Arkadaslar ;
Netsiste Cari Fatura  arasinda bir problem var önemli bir durum asagidaki sorguyu çalistirin ve Tarafima bilgi gecerseniz memnun olurum.
Su ana kadar bildigim 3 müsteride ayni sorun var.
Ismim Süleyman TURAN Final Pazarlama Bilgi Islem müdürüyüm
Telefonum 0212 604 1060 Cep: 0505 440 5333
Fatura diyelimki 100 Tl Cariye 200 lira atiyor
Bu sanirim Stok hareketi ve Stok adeti yuksek olan isletmelerde yapmakta.
Firmamizin stok sayisi 120 bin üstünde Yillik Stok hareketi 4 milyon civarinda

SELECT dbo.TBLCAHAR.CARI_KOD, dbo.TBLFATUIRS.CARI_KODU, dbo.TBLFATUIRS.FATIRS_NO, dbo.TBLCAHAR.BELGE_NO, dbo.TBLCAHAR.TARIH AS CATAR,

dbo.TBLFATUIRS.TARIH AS FATTAR, ROUND(dbo.TBLFATUIRS.GENELTOPLAM, 2) AS GENELTOPLAM, ROUND(SUM(dbo.TBLCAHAR.BORC), 2)

AS CBORC, dbo.TBLFATUIRS.KAYITYAPANKUL, dbo.TBLFATUIRS.KAYITTARIHI, dbo.TBLFATUIRS.DUZELTMEYAPANKUL,

dbo.TBLFATUIRS.DUZELTMETARIHI

FROM dbo.TBLFATUIRS INNER JOIN

dbo.TBLCAHAR ON dbo.TBLFATUIRS.CARI_KODU = dbo.TBLCAHAR.CARI_KOD AND dbo.TBLFATUIRS.FATIRS_NO = dbo.TBLCAHAR.BELGE_NO

WHERE (dbo.TBLFATUIRS.FTIRSIP = '1') AND (dbo.TBLFATUIRS.TIPI = '2') AND (dbo.TBLCAHAR.BORC > 0)

GROUP BY dbo.TBLCAHAR.CARI_KOD, dbo.TBLCAHAR.BELGE_NO, dbo.TBLCAHAR.TARIH, dbo.TBLFATUIRS.FATIRS_NO, dbo.TBLFATUIRS.GENELTOPLAM,

dbo.TBLFATUIRS.CARI_KODU, dbo.TBLFATUIRS.TARIH, dbo.TBLFATUIRS.KAYITYAPANKUL, dbo.TBLFATUIRS.KAYITTARIHI,

dbo.TBLFATUIRS.DUZELTMEYAPANKUL, dbo.TBLFATUIRS.DUZELTMETARIHI

HAVING (ROUND(dbo.TBLFATUIRS.GENELTOPLAM, 2) <> ROUND(SUM(dbo.TBLCAHAR.BORC), 2))

Data Center Manager
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 1181
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2009 Saat 09:00
sorgudan sunu anliyorum, cari hareketleri ft. bazinda ama   kdv yada vade'lere bölünme nedeniyle 1 ft için birden fazla satir olarak kaydedilmesi durumu var. Ayni sonucu verecegini düsündügün baska bir sorgu yazdim. bunu dener misiniz? Tekrar'li kayitlar sizin iddia ettiginiz gibi tutari yüksek olanlar da mi çikiyor?

SELECT A.TARIH,B.TARIH,A.CARI_KODU,CARI_KOD,FATIRS_NO,BELGE_NO,GENELTOPLAM,B.TUTAR,A.KAYITYAPANKUL,KAYITTARIHI,DUZELTMEYAPANKUL,DUZELTMETARIHI
FROM TBLFATUIRS A (NOLOCK),(SELECT CARI_KOD,BELGE_NO,TARIH,SUM(BORC) TUTAR
FROM TBLCAHAR (NOLOCK)
WHERE BORC>0 AND HAREKET_TURU LIKE '[BC]'
GROUP BY CARI_KOD,BELGE_NO,TARIH) B
WHERE A.FATIRS_NO=BELGE_NO AND FTIRSIP='1' AND TIPI='2' AND A.TARIH=B.TARIH AND ROUND(GENELTOPLAM,2)<>ROUND(TUTAR,2)

sizin sorgunuz benim çalistirdigim database'lerde sonuç vermedi.

Mehmet Baykan
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2009 Saat 09:08
CAHAR'dan ENT_REF_KEY'i sorguna ilave edersen sonucu yorumlamana belki katkisi olur belki.
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
sturan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sturan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2009 Saat 09:19
Merhaba Sorguya ENT_REF_KEY'i
ekledim sizin isletmenizin Stok adeti kaçtir sorguyu isterseniz geçmisteki sirketlerinizdede çalistirin.
Ilginize tesekkürler.

SELECT     dbo.TBLCAHAR.CARI_KOD, dbo.TBLFATUIRS.CARI_KODU, dbo.TBLFATUIRS.FATIRS_NO, dbo.TBLCAHAR.BELGE_NO, dbo.TBLCAHAR.TARIH AS CATAR,
                      dbo.TBLFATUIRS.TARIH AS FATTAR, ROUND(dbo.TBLFATUIRS.GENELTOPLAM, 2) AS Expr1, ROUND(SUM(dbo.TBLCAHAR.BORC), 2) AS CBORC,
                      dbo.TBLFATUIRS.KAYITYAPANKUL, dbo.TBLFATUIRS.KAYITTARIHI, dbo.TBLFATUIRS.DUZELTMEYAPANKUL, dbo.TBLFATUIRS.DUZELTMETARIHI,
                      dbo.TBLCAHAR.ENT_REF_KEY
FROM         dbo.TBLFATUIRS INNER JOIN
                      dbo.TBLCAHAR ON dbo.TBLFATUIRS.CARI_KODU = dbo.TBLCAHAR.CARI_KOD AND dbo.TBLFATUIRS.FATIRS_NO = dbo.TBLCAHAR.BELGE_NO
WHERE     (dbo.TBLFATUIRS.FTIRSIP = '1') AND (dbo.TBLFATUIRS.TIPI = '2') AND (dbo.TBLCAHAR.BORC > 0)
GROUP BY dbo.TBLCAHAR.CARI_KOD, dbo.TBLCAHAR.BELGE_NO, dbo.TBLCAHAR.TARIH, dbo.TBLFATUIRS.FATIRS_NO, dbo.TBLFATUIRS.GENELTOPLAM,
                      dbo.TBLFATUIRS.CARI_KODU, dbo.TBLFATUIRS.TARIH, dbo.TBLFATUIRS.KAYITYAPANKUL, dbo.TBLFATUIRS.KAYITTARIHI,
                      dbo.TBLFATUIRS.DUZELTMEYAPANKUL, dbo.TBLFATUIRS.DUZELTMETARIHI, dbo.TBLCAHAR.ENT_REF_KEY
HAVING      (ROUND(dbo.TBLFATUIRS.GENELTOPLAM, 2) <> ROUND(SUM(dbo.TBLCAHAR.BORC), 2))
Data Center Manager
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2009 Saat 09:23
4500 civari stok, 30000 civari cari_hareket, 130000 civari stok hareketi var
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
sturan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sturan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2009 Saat 09:25

Eger beni telefonlarimdan arayabilirseniz telefonda görüsebilirmiyiz.

Selamlar
Data Center Manager
Yukarı Dön
sturan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sturan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2009 Saat 11:23

Merhaba Conari ;

Yaklasik 7 yildir Netsis ürünlerini kullanmaktayiz. Üzerinde bir sürü uygulama gelistirdik .
Bu belirttigim sorun Netsis Genel Merkez tarafindanda incelenmekte. Ismini burada veremeyecegim su ana kadar Fatura genel tutari ile Cari tutari farkli isletmeler var.
Öneriniz için tesekkürler.
Sanirim sorgudan ne bahsettigimi size anlatamadim.
Faturalar vadelerine göre ayrilarak atabilir hiç sorun degil. Zaten Sum yapiyoruz.
Konuyu Netsis Merkez tarafindanda incelenmekte Amacim bu tür sorun yasayan isletmelerle  tek yürek olup sorun yasayanlara çözüm bulmak .

Selamlar.

Data Center Manager
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2009 Saat 11:28
Fatura parçalama durumu dahi olsa(vadeye göre) kayitlarin tutmasi lazim.
ayrica tipi 2 den farkli olarak iade(4) vs tipli hareketlerde cariye islenir
Bence ilk olarak fark veren carilerde tarih aralikli kontrol yaparak karsilastirma yapin.
select month(tblfatuirs.tarih)....

Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
abc123 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı abc123 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2009 Saat 18:06
cari hareketlerde bir fatura çift olarak mi görünüyor. yoksa sadece tutarmi fazla görünüyor. Bir zamanlar buna benzer bisey benimde basima gelmisti.
Yukarı Dön
sturan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sturan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2009 Saat 18:22

Caride Tutar fazla atiyor arkadaslar;

Fatura Genel toplami 100 Cariye 200 lira yada baslka bir tutar atiyor.
Data Center Manager
Yukarı Dön
sturan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sturan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2009 Saat 18:28
Sayin Abc123 sorguyu kendi databaselerinde çalistirdinizmi
Sonuç ne döndü paylasabilirmisiniz.

Data Center Manager
Yukarı Dön
abc123 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı abc123 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2009 Saat 09:04
sonuç bos çikti herhangi bir sey gelmedi. Turan bey log modülü aktifmi sizde ordan bakabildinizmi log kayitlarinizi incelediginizde daha çabuk sonuca olasabilirsiniz. Bizdede cari ve fatura birbirini tutmuyor hatta bazen caride çift faturada tek kayit görünüyordu.
uzun bir süre Log  kayitlarini inceledik sonuçta bir faturaya ayni kullanici ayni terminalden 2 defa girdiginde birinde degisiklik yapip kaydedip çikiyor digerinde eski hali ile kaydediyor. Neticede bir fatura birden fazla açikken bu durum olusabiliyor. bunun sonucundada cari ve fatura birbirini tutmuyor. Hatirladigim kadari ile bu sekildeydi. Uzun zaman oldu. Biz bu sonuca log kayitlarini inceleyerek ulasmistik. Bu arada bizdede datalar netsis gitti incelenmek için ama bisey çikmamisti. :)
Yukarı Dön
sturan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sturan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2009 Saat 09:28
Merhaba Abc123 2003 yilindan bu zamana netsis kullaniyorum
Dediginiz durumu daha önceden yasadim fakat çiktisi alinan bir faturanin içine tekrar girilmesini
TBLFATUIRS DUZELTMEYAPANKULL dan bulabiliyorsunuz.
hatta ben bunun için Yeni bir log trigeri yazdim .
Netsisin logundan daha güzel.
:))
Su anki durumda Faturada düzeltme falan yok
fatura 100 lira basimi 200 lira cariyede 200 lira atiyor Basimlardada sorun yasiyoruz Bu bazen  ayda 8 defa bazen hiç karsima çikmiyor .
Netsis bunlari önce dizayndan dedi . Dizayni yeniledik Sonra 3 saat geçti
Sorun yok gibiydi 4 saat sonra ne göreyim son bir saat içinde kesilen tüm faturalarin yekünleri =00000
Hemen eski dizayni geri yükledim.
Daha Ne yapayim :)))

Data Center Manager
Yukarı Dön
sturan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sturan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2009 Saat 09:33
Merhaba Abc123 2003 yilindan bu zamana netsis kullaniyorum
Dediginiz durumu daha önceden yasadim fakat çiktisi alinan bir faturanin içine tekrar girilmesini
TBLFATUIRS DUZELTMEYAPANKULL dan bulabiliyorsunuz.
hatta ben bunun için Yeni bir log trigeri yazdim .
Netsisin logundan daha güzel.
:))
Su anki durumda Faturada düzeltme falan yok
fatura 100 lira basimi 200 lira cariyede 200 lira atiyor Basimlardada sorun yasiyoruz Bu bazen  ayda 8 defa bazen hiç karsima çikmiyor .
Netsis bunlari önce dizayndan dedi . Dizayni yeniledik Sonra 3 saat geçti
Sorun yok gibiydi 4 saat sonra ne göreyim son bir saat içinde kesilen tüm faturalarin yekünleri =00000
Hemen eski dizayni geri yükledim.
Daha Ne yapayim :)))
Data Center Manager
Yukarı Dön
abc123 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı abc123 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2009 Saat 14:58
sayin Sturan söylemis oldugunuz gibi bir kayit yaptim ben netsisde caride 100 faturada 200 görününen bu durum stok miktari veya hareket miktarinin çoklugundan kaynaklanmiyor. bir kullanici fatura satis faturalarindan faturayi keserken kalemler ekraninda kalemleri girdikten sonra toplamlara geçmeden ayni faturayi tekrar açip degisiklik ypip yada kalem ekleyip faturayi tamamlarcariye burdaki kayitlar atili. ilk açtigi faturayida nasil olsa kestim kaydettim diyerek fatura modülünden çarpi ile çikinca cari ile fatura arainda tutarsizlik olur. denerseniz farkli kayitlari sizde olusturabilirsiniz.
Yukarı Dön
sturan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sturan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2009 Saat 15:22

Sayin Abc123 bana telefon numaralarimdan ulasabilirmisiniz yda iletisim bilgilerinizi bana bildirirseniz ben sizinle telefonda görüsmek isterim

Selamlar
Data Center Manager
Yukarı Dön
nihatonyil Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nihatonyil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mart 2009 Saat 00:17

dbcc yap bence çünkü stok hareketi 1 de olsa 1000 de sql sorgusu ayni çalisir.

http://www.onyil.com
Yukarı Dön
abc123 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı abc123 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mart 2009 Saat 15:49

Sayin Sturan sizi aradim ama ulasamadim. yukarida yazdigim sekilde denedin mi fatura kesme islemini

Yukarı Dön
sturan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sturan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mart 2009 Saat 16:41
Merhaba Abc123 su an yerime geçtim Toplantidaydim.
Musaitseniz arayabilirmisiniz
Data Center Manager
Yukarı Dön
ERGEN Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ERGEN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2009 Saat 18:29
basimi yapilmis evraklarda degisiklik yapilamasini engeleyen özel parametre ile sorun çözülebilir mi?
Nasrettin hoca eşşekten düşmüş.Bana eşşekten düşmüş birini bulun demiş.Ben düştüm eşşekten.Bildiğim kadar yardım ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,672 Saniyede Yüklendi.