ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
Dizaynda Kdv ayirma |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
hbulus
Üye Kayıt Tarihi: 26 Aralık 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2008 Saat 11:34 |
Arkadaslar fatura keserken KDV dahil olarak kesiyoruz. Ancak çikti alirken dizaynda kdv hariç olarak çikti almak istiyoruz, nasil yapabilriz? Kalemler kisminda yapabilecegimi tahmin ediyorum, isin içine iskontolar-ek maliyetler felan girince gözüm korkuyor. Bu sekil kullanan varsa örnek verebilir mi?
|
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
sthar_bf içinizi görmesi lazim.
4.108 , 4.034 veya 4505 denermisin.
Düzenleyen Conari - 26 Aralık 2008 Saat 12:05 |
|
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
|
hbulus
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Tam olarak anlayamadim Kdv Matrahi olacak degerimi yazmaya çalisiyorsun.
Kdv matrahi + KDVyimi?
|
|
|
|
hbulus
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Söyle izah etmeye çalisayim; Bir fatura kesiyoruz KDV dahil olarak. Kalem iskontosu ve genel iskonto uygulanmis olarak. Örnegin; XYZ Mali 1 adet 100,00 YTL %10 ISK. Toplam 100,00 YTL Kalem Iskonto 10,00 YTL
Ara Toplam 90,00 YTL
Kdv Dahil
Genel Toplam 90,00 YTL
bu benim önceki dizaynda aldigim çikti. Benim istedigim sadece bu çiktiyi alirken KDV'leri
ayirmak, yani;
XYZ Mali 1 adet 84,74 YTL %10 ISK. Toplam 84,74 YTL
Kalem Iskonto 8,47 YTL
Ara Toplam 76,27 YTL
Kdv 13,73 YTL
Genel Toplam 90,00 YTL
olay bu. Ben yine kdv dahil kesmeye devam edecem, ama çikti hariç olarak çikacak.
(not: aslinda size izah edeyim diye bunlari yazarken olay kafamda netlesti. Kalemleri sthar dan alip iskontolari da hesaplattik mi herhalde olay tamamdir gibi. Ama yazayim diye emek çektim, artik silmem)
|
|
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Anlamadim :) sthar_bf / sthar_kdv orani yapsan yetecek
100 ytl / % 18
Not: Tabi bölmeyi, 1.18 olarak yapacaksin. Düzenleyen Conari - 26 Aralık 2008 Saat 16:10 |
|
|
|
hbulus
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
|
aslan
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2008 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Toplam için 1005 nolu alani eklersen brüt tutari getirir
|
|
en büyük aşkım NETSIS
|
|
Poisson
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 22 Mart 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
kalem bilgileri için 4505 (kdv düsülmüs brüt fiyat), 4506 (kdv düsülmüs brüt tutar) kullanabilirsin
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |