ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Şikayetleri ve Diğer Sorular
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Sadece kod1 i x olan carileri göstermek
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Sadece kod1 i x olan carileri göstermek

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
jung Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı jung Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sadece kod1 i x olan carileri göstermek
    Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 Saat 15:19
Selam arkadaslar

bir kullaniciyi su sekilde kisitlamak istiyorum;

tüm cari rehberlerde cari kartinda kod1'i 5 olan carileri görebilsin sadece bu carilerin hareketlerini , siparislerini girebilsin diger carilerle ilgili hiç bir islem yapamasin

form bazli mi? kolon bazli mi yada baska bir kisitlama yöntemi var mi  ?
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 Saat 15:47
Fusion haricinde ki paketlerde yapamazsiniz.

Fusionda sanirim Dinamik kodlama ile yapilabiliyor.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
micromak Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 23
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı micromak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 Saat 16:25

1.)

SET ANSI_NULLS ON

GO

SET QUOTED_IDENTIFIER ON

GO

SET ANSI_PADDING ON

GO

CREATE TABLE [dbo].[SRK_KUL](

[KULLANICI_NO] [varchar](6) NULL,

[CARIKOD] [varchar](15) NULL

) ON [PRIMARY]

GO

SET ANSI_PADDING OFF

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı micromak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 Saat 16:26
2.)

CREATE TRIGGER CARIAK ON TBLCASABIT FOR INSERT

AS

delete from srk_kul

INSERT INTO SRK_KUL (KULLANICI_NO,CARIKOD) SELECT '5',CARI_KOD FROM TBLCASABIT where RAPOR_KODU1='5'

INSERT INTO SRK_KUL (KULLANICI_NO,CARIKOD) SELECT KULLANICI_NO,CARI_KOD FROM TBLCASABIT,TBLKULLANP WHERE NOT KULLANICI_NO='5'

create ettikten sonra insert leri çalistircan

SU KULLANICI DEDINYA 5 OLAN YERE O KULLANICININ NOSUNU YAZICAN
rapor kodu 5 olan yerede hangini istiyorsan onu yazcan

Düzenleyen micromak - 20 Kasım 2008 Saat 17:03
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı micromak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 Saat 16:30
3.)

SET ANSI_NULLS OFF

GO

SET QUOTED_IDENTIFIER OFF

GO

ALTER VIEW [dbo].[CASABIT] AS

SELECT TBLCASABIT.* FROM TBLCASABIT WITH(NOLOCK),NETCONTEXT,SRK_KUL

WHERE (((V$HOLDINGMI=1) OR (TBLCASABIT.ISLETME_KODU IN (-1,V$ISLETME_KODU))) AND

((V$MERKEZMI=1) OR (TBLCASABIT.SUBE_KODU IN (-1,V$SUBE_KODU)))) AND SRK_KUL.KULLANICI_NO=V$NETUSERID AND SRK_KUL.CARIKOD=TBLCASABIT.CARI_KOD AND

CARI_KOD NOT IN (

SELECT KOD FROM TBLKODHARICHAR DENYL

WHERE

DENYL.TABLENAME = 'TBLCASABIT' AND

DENYL.SUBE_KODU = V$SUBE_KODU) AND

(

(V$WORKPLACEVARMI='' OR V$WORKPLACEVARMI IS NULL OR V$WORKPLACEVARMI='H') OR

(ONAYTIPI='' OR ONAYTIPI IS NULL OR ONAYTIPI='A') OR

(

(ONAYNUM IN (SELECT ONAYNUMARASI FROM TBLWORKFLOWTRA WHERE

SUBE_KODU = V$SUBE_KODU AND

KULLANICINO = V$NETUSERID AND

DURUMU = 'B' AND

TBLWORKFLOWTRA.ONAYNUMARASI = ONAYNUM)) AND

@@LOCK_TIMEOUT=1000000 AND

ONAYTIPI<>'' AND ONAYTIPI IS NOT NULL AND (ONAYTIPI='I' OR ONAYTIPI='U')

) OR

(@@LOCK_TIMEOUT<>1000000 AND ONAYTIPI<>'' AND ONAYTIPI IS NOT NULL AND ONAYTIPI = 'U')

)

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı micromak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 Saat 16:31
GÜNCELLEME YAPTIKTAN SONRA 3 OLANI HEP ÇALISTIRMAN LAZIM.YOKSA HEPSI GELIR
Yukarı Dön
jung Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı jung Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2008 Saat 08:23
Sayin micromak çok tesekkür ederim
peki bu komutlar tam olarak ne yapiyor yani mantik nasil çalisiyor?
nereleri kisitliyor
biraz açiklarsaniz dahada seviniriz.

Düzenleyen jung - 04 Aralık 2008 Saat 08:55
Yukarı Dön
jung Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı jung Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2009 Saat 14:59
Orjinalini yazan: micromak micromak Yazdı:

GÜNCELLEME YAPTIKTAN SONRA 3 OLANI HEP ÇALISTIRMAN LAZIM.YOKSA HEPSI GELIR

1. demissiniz ya netsis güncellemesimi yoksa yeni bir cari kaydi yaptiktan sonra kod1 ine 5 yazarsak mi tekrar çalistirmamiz gerekir ??

2. Bu islemi plasiyerler birbirinin carisini görmesin ve yorum yapmasin  diye yapiyorum. 9 tane plasiyer var ve  diger plasiyerleride kisitlamak için bu komutlarin neresinde degisiklik yapmam gerekir.

bu sql komutlariyla plasiyer kodunu cari kod1 e tanimladim diye kullaniyorum.

netsiste plasiyer kodu vermemin mantigi sadece raporlamalar içinmi ; yoksa benim yapmaya çalistigim bu kisitlama islemi için de bir parametre felan varmi ?

Yukarı Dön
jung Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı jung Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2009 Saat 12:06

yukaridaki kodun yazdiktan sonra hersey yolunda gitti.

ancak is akis modülünü kullanamay baslamak için parametreyi açtim . bir tane is akisi olusturup kaydettim.

tam deneme yapacakken sirketteki tüm cari kartlar yok oldu. veritabaninda tüm cariler duruyor fakat programda hiçbir cari gözükmüyür.

neden olabilir.?
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2009 Saat 13:19
yukarida ki kodu ne sekilde create ettiniz bilmiyorum aama rapor kodu 5 olanlari 5 numarali kullanaici göremez bundan dolayi göremeyebilirsiniz.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
jung Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı jung Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2009 Saat 16:01
abicim ben simdi plasiyerlerime birbirlerinin carisini göstermemeyi temiz bir yolla çözemiyecekmiyim yav
 fusion@6 standart ta böyle bir sey yok ta diger versiyonlarda varmidir ?
kosul vb. .???
Yukarı Dön
u_san Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı u_san Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2009 Saat 18:03
PEKI BEN BUNU KULLANICI BAZINDA KASA KULLANILSIN TANIMLAMASINDA YAPABILIR MIYIM?
Yukarı Dön
NeTSiSFoReVeR Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge
ANKARA

Puanlar: 821
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NeTSiSFoReVeR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 Saat 20:05
Merhaba,

Arkadaslar bu konu talep edilen bir konu aslinda pratik çözümü olan varmi?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,359 Saniyede Yüklendi.