ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > SQL > SQL Veri Tabanı İşlemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Stok Ekstresi alma
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Stok Ekstresi alma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
ismailayan Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ismailayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Stok Ekstresi alma
    Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2008 Saat 12:59
merhaba arkadaslar

yazmis oldugum programa Stok Ekstresi bölümünde takildim internette çok arastirma yaptim ama
maalesef bulamadim sizden yardim istiyorum.

bilgisi olan arkadaslar lütfen benle paylassin.

FaturaTarihi                FisNo                FisTipi                sDepo                GirisMiktar                CikanMiktar                Kalan
---------------------            -----------------       -------------------      --------------------      -----------------              ----------------------           -----------------------
02/09/2008                0001                  AF                    D001                   20                            -                                20
02/09/2008                0002                  P                      D001                   -                               1                               19
03/09/2008                0003                  AF                    D001                   20                            -                                39
03/09/2008                0004                 TR                     D001                   -                               2                               37

ben söyle bir uygulama yaptim ama
select
faturatarihi,
fisno,
fistipi,
sdepo,
isnull(sum(girismiktar),0) as GirisToplam,
isnull(sum(cikismiktar),0) as CikanToplamlar,
isnull(sum(girismiktar),0)-isnull(sum(cikismiktar),0) as Kalanlar
from tb_stokfisidetayi
where faturatarihi between '02/09/2008' and '08/09/2008' and sdepo='D001'
group by faturatarihi,fisno,fistipi,sdepo
order by faturatarihi asc

dogal olarak mantigi tam kuramadigim için çalismadi.

tarih tarih giren çikana göre kalani vermesi gerekiyor...

bir fikriniz oldugunda floclub@flo.com.tr
adresine bilgi düsermisiniz.

simdiden ilginiz için tskler
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2008 Saat 14:05

Sadece Tarihe  göre istiyor iseniz.

group by faturatarihi
olarak birakmalisiniz ve diger alanlari çikarmalisiniz.

group by faturatarihi,fisno,fistipi,sdepo
Bu sekilde bunlari da gruplar.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ismailayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2008 Saat 15:59

benim yazdigim kod sekli yanlis gibi

sizin bildiginiz sekilde hareket edersek daha dogru sonuç aliriz diye umuyorum..

bu lkonuda yardiminizi bekliyorum.
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2008 Saat 16:42
Yürüyen Bakiyeli KOD yazmak o kadar kolay degildir. Senin yazdigin KALAN Fieldi hep ilgili satiri verir...
Bunun için akliama gelen ve kullandigim 1-2 yol var.
1- Procedure yazmak
2- Programda Calculate Field kullanmak
3- NETSIS Raporda formül yapip içerik sakla demek (emin deilim denemedim ama oluyordu.)
4- Extend kullanmak
5- Birde Netsis Dökümanlarin içersinde NNR ile ilgili Yürüyen Bakiye alan bir örnek vardi... Ben kullanmadim ama denemeye deger..(http://www.netsis.com.tr/Dokumanlar/7_Destek/2_dokumanlar/NNR.pdf  sayfa 18 de)

Düzenleyen AyGuMuS - 17 Eylül 2008 Saat 16:49
SA
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2008 Saat 16:44
Netsis Stored Procedurlerinden "STOKBAKIYEBUL" SP'sini incelemeni tavsiye ederim...
SA
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2008 Saat 16:58

Tablo yapisini bilmek lazim.

Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ismailayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2008 Saat 17:46
yaaa muhasebe konusunda o kadar deneyimli degilim

yazmis oldugum programda da burda takildim.

amacim
FaturaTarihi                FisNo                FisTipi                sDepo                GirisMiktar                CikanMiktar                Kalan
---------------------            -----------------       -------------------      --------------------      -----------------              ----------------------           -----------------------
02/09/2008                0001                  AF                    D001                   20                            -                                20
02/09/2008                0002                  P                      D001                   -                               1                               19
03/09/2008                0003                  AF                    D001                   20                            -                                39
03/09/2008                0004                 TR                     D001                   -                               2                               37

böyle bir rapor almak.

aslinda bunla beraber Cari hareket,kasa hareket ve stok hareket raporlamalari
bunda bu kadar zorlandiysam digerlerini düsenemiyorum...

burda çalismis oldugum mdf dosyasini gönderecegim yer yok.

benimle irtibata geçerseniz floclub@flo.com.tr adresinden size gönderebilirim. elimden ancak bu sekilde yardimci olabilirim.

yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar..

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2008 Saat 10:12

Bu veriyi ne sekilde göstereceginiz de önemlendi.

Tablo field adlarina Bakilir ise Netsis gibi gözükmüyor.
Islemi tablo üzerinde Calculate Field (hesaplanmis alan) olarak yapmayi denedin mi :?: Yani islemi DataSet' e ekleyecegin hesaplanmis alan için DataSet'in OnCalcField'inda yaptir. :wink:

procedure TForm1.Query1CalcFields(DataSet: TDataSet);
begin
query1CALCULATEALAN.value:=queryALANIM1.value+queryALANIM2.value;
end;
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,684 Saniyede Yüklendi.