ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
Sql de gariplikler... |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||
hbulus
Üye Kayıt Tarihi: 26 Aralık 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2008 Saat 14:37 |
|
Excel VBA'da asagidaki sql koduyla cari hareket listesi aliyorum.
Sql = "SELECT * FROM TBLCAHAR "
Sql = Sql + " WHERE CARI_KOD='" + (Sayfa12.Cells(2, 1)) + "'" Sql = Sql + " ORDER BY TARIH ASC " Bazi cari kodlari islemiyor. Bazilarinda güzel bir sekilde çalisiyor. Acaba nereye dikkat etmeliyim? Düzenleyen hbulus - 15 Temmuz 2008 Saat 14:42 |
||
mbaykan
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2007 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 1181 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
Sayfa12.Cells(2,1) ifadesini Cstr(Sayfa12.Cells(2,1)) seklinde denermisin?
|
||
Mehmet Baykan
|
||
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
Sql = Sql + " WHERE CARI_KOD='" &Sayfa12.Cells(2, 1)&"'"
Çalistirmasi lazim.
|
||
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
||
hbulus
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
Seklinde sonuç degismedi
|
||
hbulus
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
Bu sekilde denedigimde ise cari kod kisiti verilmemis gibi tüm carileri döküyor. Arkadaslardan yeni fikirler bekliyorum.
|
||
mbaykan
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2007 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 1181 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
bazi carilerde dogru verip bazilarinda vermiyorsa, verdigi cari kodla, vermedigi cari kodu yazar misiniz?. Cari kodunuzda I,S ve G biçiminde türkçe harf varsa Netsis'ten ek bir Fonksiyonla bu harflerin dogru bir sekilde sorgulanasini saglayabiliyorsunuz..
|
||
Mehmet Baykan
|
||
hbulus
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
Örnek olarak; "GÜÇLÜ MOB." diye bir cari kodu deger döndürürken,
"MARIFET" seklindeki cari kod, hareketi olmasina ragmen deger döndürmüyor. Yani sadece Türkçe karakterlerle ilgili degil sanirim olay.
Bir de bu ek fonksiyon dediginiz nedir? Düzenleyen hbulus - 15 Temmuz 2008 Saat 16:46 |
||
hbulus
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
Bu arada Conari arkadasimdan özür dilerim. ben sql olan degisken ismini degistirmistim. Sizin yazdiginiz cevabi direk yapistirinca where blogunu görmedigi için arkadas tümünü listeliyormus. Sonradan farkettim . Düzelttigimde benim kodla sizinki ayni sonucu veriyor. Yani tüm cari kodlarda çalismadi.
|
||
mbaykan
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
probleminiz çözüldü galiba benim Cstr(Sayfa12.Cells(2,1)) yazilisi da ayni sonucu veriyor mu? (vermesi gerekir)
|
||
Mehmet Baykan
|
||
hbulus
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
problem maalesef çözülmedi. Cstr(Sayfa12.Cells(2,1)) ifadesi de ayni sekilde davraniyor. |
||
mbaykan
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
2 Adet fonksiyon veriyorum
1.si VBA için Excel'de
2.si SQL'de her database içinde olusturulacak ondan sonra senin SQL stiring'in su sekilde olmali
... CARI_KOD = .dbo.W2NTRK('" + esctrk(Sayfa12.Cells(2,1)) +"') ORDER BY ..."
VBA için
Public Function esctrk(gstr)
Dim geri As String geri = gstr geri = Replace(geri, "G", "~G") geri = Replace(geri, "S", "~S") geri = Replace(geri, "I", "~I") geri = Replace(geri, "g", "~g") geri = Replace(geri, "s", "~s") geri = Replace(geri, "i", "~i") esctrk = geri End Function SQL için
CREATE FUNCTION [dbo].[W2NTRK](@A NVARCHAR(4000))RETURNS NVARCHAR(4000)AS BEGIN DECLARE @TMP NVARCHAR(4000) SET @TMP = REPLACE(@A , N'~G', N'')-- SET @TMP = REPLACE(@TMP , N'~S', N'')-- SET @TMP = REPLACE(@TMP , N'~I', N'')-- SET @TMP = REPLACE(@TMP , N'~g', N'')-- SET @TMP = REPLACE(@TMP , N'~s', N'')-- SET @TMP = REPLACE(@TMP , N'~i', N'')-- RETURN @TMPEND kolay gelsin |
||
Mehmet Baykan
|
||
hbulus
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
Asagidaki gibi bir hata verdi; "Run-time error....
cannot find either column '''' or the user-defined function or aggregate "dbo.W2NTRK", or the name is ambiguous."
|
||
mbaykan
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
Aldiginiz hatayi
CREATE FUNCTION ile baslayan satirlari Query Analyzer'da çalistirdiniz ve W2NTRK fonksiyonunu olusturtunuz degil mi? Bu fonksiyon Netsis'in TRK fonksiyonuna benzer. çalistiginiz database'de olusturulmalidir. VBA'da kullanirken ... .dbo.W2NTRK('"+esctrk(<metin>)+"') ... mavi renkli parantezlerin önünde ve arkasinda (açarken/kapatirken) tektirnak (') -parantez isareti yok- |
||
Mehmet Baykan
|
||
SERHAT
Üye Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
Merhaba; vba içinde ekrandan alinan deger için aramada problem yasiyorum.TBLCASABIT.CARI_ISIM Like '" & Trim(txtad) & "%" & "' " için örnek verecek isek
mesela 'SERIF%' ile baslayan için getirmemektedir latin'den dolayi. S = Þ ,I=Ý olmasi gerekmekte, function için vba editürü içinde latin harfini kabül etmediginden replace yapamamaktayim. Bu konu da yardimci olabilirmisiniz.Tesekkürler.
|
||
Serhat ÜLKER, www.eston.com
Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince diğerleri de yanlış gider. |
||
hbulus
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
Sql server'da dediginiz islemi yapmamistim. Simdi uyariniz üzerine yaptim. Exceldeki hata gerçektende kalkti. Ama sonuçlar yine ayni. Ben bir sey anlamadim bu isten. excel de denedigim sonuç vermeyen cari kodlari Netsis üzerinde deneyerek bakiyorum gerçekten hareket yok mu diye ama nafile. Where blogunu kaldirdigim zaman tüm hareketleri döküyor, o cari kodlari burada problemsiz (dogal olarak) döküyor. |
||
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
Profellerdan olusturdugunuz ve çekilen sql cümlesine bakin where den sonrasi nasil gidiyor?
|
||
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
||
hbulus
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
Ilginç bir durum. Bunu bilmiyordum. Sn. mbaykan'in gönderdigi fonksiyonda geri = Replace(geri, "I", "~I" satirindaki I harfini "~I" yerine "Ý" ile degistirmek istedim ama bir türlü olmuyor. Yani VBA da Word'deki gibi hem Türkçe hem de diger dilleri yanyana kullanamiyorum. Yapistirdigim zaman " ? " isareti çikiyor. Halbuki bunu becerirsek olay düzelecek.
|
||
mbaykan
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
VBA'dan türlçe karakterseri halledebilmenin yolu ~ (tilda) # yada benzeri bir özel karakteri isaretsiz (GUIiSOC) harflere ekleyerek bunu SQL'e göndermek, SQL'de de W2NTRK fonksiyonu yardimiyla bunlari istediginiz ASCII koda (I için < ="Content-" content="text/; charset=utf-8">< name="ProgId" content="Word.">< name="Generator" content="Microsoft Word 12">< name="Originator" content="Microsoft Word 12"><>
Ý) gibi dönüstürmemiz gerekiyor. (Simge Bilgiislemden Tarik arkadasimizin buldugu ve bana önerdigi çözüm bu.)
|
||
Mehmet Baykan
|
||
hbulus
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
Sn. Mbaykan sorunu sizin fonksiyonla oynayarak su sekilde çözdüm;
Public Function esctrk(gstr)
Dim geri As String geri = gstr geri = Replace(geri, "G", Sayfa12.Cells(1, 3)) geri = Replace(geri, "S", Sayfa12.Cells(1, 1)) geri = Replace(geri, "I", Sayfa12.Cells(1, 2)) esctrk = geri End Function 1., 2. ve 3. hücrelere Þ, Ý, Ð harflerini yerlestirdim ve sizin fonksiyonda replace islemine bu hücreleri soktum. Sonuç harika oldu. Gariptir Ö, Ç ve Ü harflerinde sorun yok sadece I, G ve S harflerinde bu gerekiyor. Ilginize çok tesekkür ederim.
Kolay gelsin.
|
||
mbaykan
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
excel'deki hücrelere G,S ve I'nin çevrimini hücrelere koymak VBasic açisindan tasinabilirlik zorlugu çikartir. Bu fonksiyonu kullandiginiz her Excel tablosunda Sheet12 isimli bir sayfayi bulundurmak gerekir.
netsisnedir forum'unda SQL için yazdigim Function bir garip görünüyor, onu düzeltiyorum. Baska arkadaslarin isine yarar umarim. CREATE FUNCTION [dbo].[W2NTRK](@A NVARCHAR(4000)) RETURNS NVARCHAR(4000) AS BEGIN DECLARE @TMP NVARCHAR(4000) SET @TMP = REPLACE(@A , N'~G', N'Ð') --G (SQL'de yumusak G görüntüsü SET @TMP = REPLACE(@TMP , N'~S', N'Þ') --S (SQL'de S görüntüsü SET @TMP = REPLACE(@TMP , N'~I', N'Ý') --I (SQL'de I harfi görüntüsü SET @TMP = REPLACE(@TMP , N'~g', N'ð') --g SET @TMP = REPLACE(@TMP , N'~s', N'þ') --s SET @TMP = REPLACE(@TMP , N'~i', N'ý') --i RETURN @TMP END |
||
Mehmet Baykan
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |