ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Muhasebe Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Indirilecek KDV Listesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Indirilecek KDV Listesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
maximis Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı maximis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Indirilecek KDV Listesi
    Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2008 Saat 13:26
Selamlar,

Ihracat ve Iade islemlerinde verilecek Indirilecek KDV listesine iliskin tüm detaylari alabilecegimiz bir rapor olusturmak mümkünmü,

kendimiz bir çalisma yaptik ancak bazi islemleri getirtemiyoruz, bu konuda çalismasi olan varmi acaba , Not evrak girisleri Kasa, Fatura ve Dekonttan gerçeklesmekte bu nedenle raporun bu detaylardan geçmesi gerekmektedir.

ayrica netsis neden bu tarz raporlarda hçbir standartdi içermiyor hala anlamis degilim esnek program olmasi güzel ama herseyi kulslaniciya yüklemesi pek iyi bir fikir olmasa gerek, resmi rapor ve bu raporlarin eklerinin sistemden hazirlanmasi çok ta zor olmasa gerek, bu konuya el atilmasi gerekmekte,

Yukarı Dön
SERHAT Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SERHAT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2008 Saat 13:47
Kdv iade raporundan bahsediyorsunuz herhalde.. 191 ve 391 hesaplarin içinde ünvan,vergi daire ve no listesimi...?
Serhat ÜLKER, www.eston.com

Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince diğerleri de yanlış gider.
Yukarı Dön
maximis Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı maximis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2008 Saat 13:49
evet, 191 den bahsediyorum ama içerikte olacaklar sunlar,

Tarih
Belge No
Cari Ünvan
Vergi Dairesi
Vergi Numarasi
Tc Kimlik No
Alinan Hizmet yada Mal Cinsi
Miktari
Tutari
KDV
Toplam

bu alanlari nerden nasil alacagiz

Yukarı Dön
SERHAT Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SERHAT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2008 Saat 14:07

Arkadasim;

Sistemden default böyle birsey yok.
Sizinde özel bir çalisma getirebildiginizi düsünüyorum.

Dekont modülünde Aciklama1-2-3 alanlarini ünvan-daire-no olarak degistirdim.
Cari islem ise script ile kart bilgilerini okuyup bu alanlara tasiyorum. Eger giderden geliyorsa manuel bu alanlara veri girdiriyorum.

Tblmuhfis dosyasindan TBLFATUIRS,TBLDEKONTRA dosyalarina erisiyorum. Kasa hareketleri manuel doldurulmaktayiz.
Ayrica Kdv oranlarina göre matrah getirmekteyim.Bununla ilgili ciddi bir problem var. Kasa yerine fatura modülünden islem yapmaya kalkistiginizda ara ekran da gerekli bilgileri girdiriyorlar ama bir dosyaya kayit yapilmadigi için getirilememektedir.4.0.12 de bunu sagladilarmi tam bilmiyorum.
kolay gelsin.

Yukarı Dön
maximis Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı maximis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2008 Saat 14:14
Ilginize tesekkür ederim  zaten sorun burda en basit ekler bile muhasebede yok bunu anlamakta güçlük çekiyorum yada anlamak istemiyorum

bizde bir hayli ugraslar sonucunda birseyler elde ettik ama ne yazikki bazi eksikler var biz script yerine view ler olusturarak ent.key nodan cari bilgisine ordan tuatarina vs. ulasiyoruz ama bildiginiz gibi programin özellikle kasa ve Genel gider cari hesap fatura kaydinda Satir bazinda KDV uygulamasi olmadigindan KDV bilgilerinde hatalar olmakta,

Artik bu Satir bazinda kdv ye bir çözüm üretilmesi lazim ayni dekontta 2 ayri kdv orani giremiyoruz girsekte kaydettikten sonra dekonta yeniden girdigimizde hesaplamalar degisiyor. Bu saçma islemin kesilmesi lazim artik,

konumuza dönersek sanirim yaptigimiz islemden baska yapacak bir islem yok, yani isin büyük kimini tirmalayarak geçirecegiz

ilginize tekrar tesekkürler.
Yukarı Dön
SERHAT Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SERHAT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2008 Saat 14:23
Merhaba;

Geçenlerde forumda netsisden memnun olmayan duymadim gibisinden cümle kullanilmisti. Bu siz ve biz için geçerli degil gibi. Netsis BA_BS çalismalarini tamamlarken ben netsis firmasina ba_bs ile mutabakat formu göndermisim. Sizinde bildiginizi tamin ediyorum ki BA_BS için karsi taraftan vergino-daire ve tutarsal bilgi onayini almaniz gerekmekte sizdeki 159-320-326 gibi hesaplarin bakiyesi için ama yok....

Yukarı Dön
maximis Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı maximis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2008 Saat 14:31
aslinda memnunuz ama birde su eksikler giderilse Form BA BS ayri bir dert kullanduigim baska bir program var ve ondan BA BS yi 1999 yilindan beri otomatik olarak almaktayim. ve Islemleri yine onda yapsam bu raporlarin tamamini almam mümkün, üstelik bunun için stok fatura, cari  dahi kullanmama gerek yok,

dedigim gibi programin esnek olmasi yazilim ekibini tembellige alistirmis gibime geliyor, her islemde bayiye yönlendiriyor yada çözümsüzlükle biakiyorlar,

o yüzden kendilerini tebrik ediyorum, en basit raporlari bile iskence haline çevirmeyi basarmislar,
Yukarı Dön
sadettincetin Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sadettincetin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2009 Saat 08:36
ben asagidaki script ile bi çözüm ürettim. umarim size de faydali olur.

CREATE PROCEDURE [dbo].[SP_sekizli191] (@ay int) AS

--alis faturalari

select

x.tarih as date, y.cari_isim, y.vergi_dairesi, CASE WHEN (y.VERGI_NUMARASI <> '' OR y.VERGI_NUMARASI IS NOT NULL) THEN y.VERGI_NUMARASI

ELSE (SELECT TCKIMLIKNO FROM TBLCASABITEK WHERE CARI_KOD=y.CARI_KOD) END ,substring(x.entegrefkey,4,15) as fatno,

round((STHAR_GCMIK*STHAR_NF),2) AS MATRAH,

round((STHAR_GCMIK*STHAR_NF),2)/100*STHAR_KDV AS KDV,

round((STHAR_GCMIK*STHAR_NF),2)*(STHAR_KDV/100+1) AS GENELTOPLAM,

STHAR_GCMIK AS MIKTAR,

STOK.OLCU_BR1 AS BIRIM,

STOK.STOK_ADI AS MUHTEVIYAT,

y.cari_adres,y.cari_ilce,y.cari_il,y.cari_tel,y.fax

from (select entegrefkey,tarih,aciklama,sum(tutar) tutar from tblmuhfis

where hes_kod like '191-01%' and ba=1 and month(tarih)=@ay

group by entegrefkey,tarih,aciklama) x

join tblcasabit y on substring(x.entegrefkey,19,11)=y.cari_kod

join tblsthar z on substring(x.entegrefkey,4,15)=z.fisno and z.sthar_carikod = substring(x.entegrefkey,19,11)

join tblstsabit stok on (STOK.STOK_KODU = z.STOK_KODU)

where entegrefkey is not null

and left(x.entegrefkey,3)='012'

union all

--genel gider cari hesap dekont kaydi

select

x.tarih as date , g.cari_isim as cariad,g.vergi_dairesi as vergidairesi,CASE WHEN (g.VERGI_NUMARASI <> '' OR g.VERGI_NUMARASI IS NOT NULL) THEN g.VERGI_NUMARASI

ELSE (SELECT TCKIMLIKNO FROM TBLCASABITEK WHERE CARI_KOD=g.CARI_KOD) END as verginumarasi,

tablo.fatno as fatno, tablo.gider as matrah,tablo.kdv as KDV ,tablo.gider+tablo.kdv as geneltoplam,

1 as miktar, 'AD' as birim, tablo.muhad as muhteviyat,

g.cari_adres,g.cari_ilce,g.cari_il,g.cari_tel,g.fax

from

(select entegrefkey,tarih,aciklama,sum(tutar) tutar from tblmuhfis

where hes_kod like '191-01%' and ba=1 and month(tarih)=@ay

group by entegrefkey,tarih,aciklama) x

join (select x.entegrefkey id,x.dekont_no,x.fisno fatno, x.seri_no,x.tarih date,

(select sum(k.tutar) from tbldekotra k where k.kod like '191%' and x.entegrefkey=k.entegrefkey) kdv,

(select sum(y.tutar) from tbldekotra y where y.kod not like '191%' and y.genel_kdv='g' and x.entegrefkey=y.entegrefkey ) gider,

(select kod from tbldekotra z where z.genel_kdv='c' and x.entegrefkey=z.entegrefkey ) carikod,

(select top 1 kod from tbldekotra t where t.genel_kdv='g' and x.entegrefkey=t.entegrefkey order by kod desc ) muhkod,

(select hs_adi from tblmuplan f where f.hesap_kodu=(select top 1 kod from tbldekotra t where t.genel_kdv='g' and x.entegrefkey=t.entegrefkey order by kod desc )) muhad

from tbldekotra x

where x.seri_no='FT' and month(x.tarih)=@ay

group by x.entegrefkey ,x.dekont_no,x.fisno, x.seri_no ,x.tarih ) tablo

on tablo.id=x.entegrefkey

join tblcasabit g on g.cari_kod = tablo.carikod

union all

-- indirilecek kdv listesinde fatura düzenleme siniri altinda kalan belgeler toplam olarak aliniyor.

select '','','','','',0,(

--genel dekont kaydindan girilen KDV toplami

(select isnull(sum(tutar),0) from tblmuhfis where hes_kod like '191-01%' and ba=1 and month(tarih)=@ay and left(entegrefkey,3)='11é' and substring(entegrefkey,9,2)='01')

--kasa muhteliften girilen KDV toplami

+ (select isnull(sum(tutar),0) from tblmuhfis where hes_kod like '191-01%' and ba=1 and month(tarih)=@ay and left(entegrefkey,2)='06')) KDV ,0 ,0,'','MUHTELIF','','','','',''

GO

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,547 Saniyede Yüklendi.