ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Muhasebe Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Yevmiye Fisi Girisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Yevmiye Fisi Girisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
gullpasha Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yevmiye Fisi Girisi
    Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 13:04
Merhaba Arkadaslar,

Sistemimizde 4 farkli isletmemiz var. 4. isletmemizde yevmiye fisi girerken bir hata ile karsilastim.
159 nolu hesap kodunun altinda bulunan yurtiçi siparis hesaplari avansi kaleminde kayit yapamiyorum. burada yapamdigim kayit islemini diger isletmelerimde bu hesaptan yapabiliyorum, sadece bu isletmede yapamiyorum. Hesap planlarindan hesabin girdilerini datasini inceledigimde ise diger isletmelerimle bir farkin olmadigini görüyorum.

Hata mesaji su sekildedir.

Foreign Key : TBLMUPLANSUBE_FKEY
Islem Tipi : Kayit
Iliskili Tablolar : TBLMUPLANSUBE <-> TBLMUPLAN
DBQuery : MuhFis_Inq
SQL : Insert Into MUHFIS (AY_KODU, FISNO, SIRA, HES_KOD, TARIH, BA, TUTAR, DOVIZTIP, DOVIZTUT, FIRMADOVTIP, FIRMADOVTUT, EVRAKTARIHI, SUBE_KODU, SUBELI, KAYITYAPANKUL, KAYITTARIHI)
 Values ( :AY_KODU ,  :FISNO ,  :SIRA ,  :HES_KOD ,  :TARIH ,  :BA ,  :TUTAR ,  :DOVIZTIP , 
:DOVIZTUT ,  :FIRMADOVTIP ,  :FIRMADOVTUT ,  :EVRAKTARIHI ,  :SUBE_KODU ,  :SUBELI , 
:KAYITYAPANKUL ,  :KAYITTARIHI )

Bu sorun hakkinda fikri olan üstadlarimin yardimlaini bekliyorum.

Saygilarimla..
Yukarı Dön
NETSYS Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NETSYS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 13:07
159 ve altindaki tüm gruplarda isletmelerde ortak durumunu kontrol et.
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 14:27
selamlar
bu hesaplarin ana grup muavin koordinasyonunu kontrol edersen sorunun cozulur.
yani muavini olan bir hesabin grubu yok. onu tanimlarsan sorun cikmaz.

(sa)
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 14:39

159 ana hesap kodunda isletmeler ve subelerin tümü için ortak fakat 159-40-10-1-001 nolu hesap kodu sadece 4. isletmemizde sadece bu isletme için açik.

ben diger girilebilen kesaplari da kiyasladim ve digerlerininde ana hesaplari ortak, alt hesaplar sadece bu isletmede tanimli.
diger isletmelerden girip baktigimda aynisi bu isletmeler içinde geçerli fakat diger isletmelerde bu hesap kodundan yevmiye fisi girisi yapabilmekteyim.

Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 14:41
sirasiyla muavin ve grup kodlarini hesap planindan kontrol ettinmi ?
(sa)
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 15:40
Çok saolun üstadlarim..
159-40-10 açilmamis gözden kaçirmisim.
bu gözden kaçmalari engellemek için 159-40-10 açilmadan 159-40-10-1 ve daha altini olusturmaya izin vermemesi için bir seçenegimiz var mi acaba.

tekrar çok saolun hocalarim. en küçük sorularimiza bile hiç üsenmeden cevaplarinizi esirgememeniz insana güven veriyor...

Saygilarimla...
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 15:46
selam
seviye takibini kullaniyormusun ?

(sa)
Yukarı Dön
NeTSiSFoReVeR Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge
ANKARA

Puanlar: 821
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NeTSiSFoReVeR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 16:30
Orjinalini yazan: (sa) (sa) Yazdı:

selam
seviye takibini kullaniyormusun ?

üstadin dedigi gibi seviye takibi yaparsan kontrol eder. Ama sqlden kayit girersen kontrol etmez.
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 16:39
parametre kayitlarindaki seviye takibi seçimi tikli durumda su anda.
buranin tikli olmasi durumunda 159-40-10 açilmadan 159-40-10-3 ün açilmasi izin vermemesi gibi durum söz konusumu?
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 16:49
selam
tabiki izin vermez.
ama tum hesap planinin buna uygun olmasi gereklidir.

(sa)
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 16:57
hesap planimiz buna uygun ve seviye takibi seçili. burda uygunsuz olan digerlerini çikarma imkanim varmi yoksa tek tek bakmam mi gerekiyor üstadim.
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 17:03
uygunsuz olan digerleri derken ?
(sa)
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 17:20

Üstad biz bunu gözden kaçirmisiz ya, illaki baska da vardir gözden kaçirdigim sanirim.

ben bunlari simdi kontrol etmek için, bütün plana tek tek bakmam gerekiyormu.
yoksa bikisa olu varmi sorgularda.
mesela diyorum ki
su ana grup var su muavin var ama aradaki grup yok diyebiliyor mu netsis amcaBig%20smile
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 17:34
selam
delete from tblmuplansube yapip
yevmiye kontrol yaparmisin rica etsem.

(sa)
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 Saat 14:00

SQL den yaptim select * from diyerek inceledim baska da bi yerde eksik yok gibi hocam.

Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 Saat 15:35
selam
tblmuplansube'yi silip yevmiye kontrol yaptinmi ?

(sa)
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 Saat 15:46
yaptim hocam bikaç tane daha eksik gördüm
onlari da tamamlanmasi için muhasebedeki arkadasa bildirdim.
çok saolasin üstad..
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 Saat 15:48
bu arada SQL kursuna abasliycaam 60 saatlik bi kurs.
besiktasta mayasoft adli bi egitim merkezinde. faydasi baya olur demi üstadimApprove
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 Saat 15:50
selam
hocam sen olayi baya bir astin.
hayirlisi olsun bakalim
(sa)
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 Saat 15:53
saol üstadim. sizlerin yolunda ilerlemeye çalisiyoz isteThumbs%20Up
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,816 Saniyede Yüklendi.