ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP Rapor Hazırlama
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Fatura hareketleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Fatura hareketleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
scream45 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı scream45 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Fatura hareketleri
    Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2013 Saat 19:00
Arkadaslar kolay gelsin herkese,

Ben stoklari açtim carileri açtim.
2012 dönemindeki cari fatura hareketlerini 2013 dönemindeki carilere nasil update yapabilirim. sadece fatura hareketlerini.

Not : 2012 dönemindeki Ali Saygin müsterimizin borcu fatura hareketleri olarak 305.00 TL ben bunu devir olarak degil, fatura hareketleri ile birlikte 2013 yilinda sadece 305.00 Tl olarak yansitmak istiyorum. Fatura hareketleri üzerinden borçlandirmak kisacasi,

Düzenleyen scream45 - 27 Ocak 2013 Saat 19:03
Yukarı Dön
bybarone Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2013 Saat 13:26
Genel Muhasebe kullaniyorsaniz riskli bir islem hesaplari karistiracaktir

Sizin istediginiz devir olarak degilde fatura detayini görmek degilmi ?

Ozaman ona göre bir rapor yapilabilir

Ne istediginizi yazin yardimci olayim...
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

barancan.genc@hotmail.com
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 1181
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2013 Saat 21:50
Fatura hareketi dediginiz Stok hareketleridir. Eger 2013'e devrettiyseniz (ki öyle olmali) 2012'nin stok (Fatura) hareketinin 2013'te bulunmasi mümkün mü?
Olmaz
Caride Devir hareketinin Detayini o yil (2013) içinde izleyezsiniz
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı scream45 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2013 Saat 10:24
Hayir genel muhasebe kullanilmiyor.

Benim istedigim 2012 dönemindeki fatura hareketlerini satfat 2013 dönemine update yapabilmek
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 1181
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2013 Saat 20:56

Ben stoklari açtim carileri açtim.
2012 dönemindeki cari fatura hareketlerini 2013 dönemindeki carilere ...

sizin dönem dediginiz Netsis sirketi mi?
ikinci olarak cari'nin (örnek olarak) devir bakiyesi 305 TL diyelim
bu Tutar Fatura'dan veya baska bir hareketle olusmus olabilir. söz konusu olan tutar bir veya birden fazla faturadan kaynaklanabilir.(Özel hesap kapatma???) kismi kapanma varsa (diyelim ki 305 TL.daha fazla olan mesela 500 TL'lik faturanin bir kismi olarak kaldi) hangi fatura kalemleri 2013'e devredecek? yani devredilmeyenleri nasil belirlenmesi (seçilmesi) gerekmekte

Sesli düsünme:
SQL'de 2012 bakisini Cari hareketlerden bulduk.
bu bakiyenin hangi faturalardan (belge no.lari) geldigini
stok harektlerinden sorguladik (INCKEYNUMBER's + TBLFATUIRS üstbilgileri de kopyalanacak)
TBLCAHAR'a bu belgeler islenecek-How?
gibi..gibi..gibi...

Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2013 Saat 21:06
Tamamda bu islemi yaparsak devir yapmanin mantigini söylermisiniz,

Sirketi kopyalayin ozaman adinida 2013 olarak degistirin kullanin...

Siz 2013 Üzerinden baktiginiz zaman 2012 hareketlerinin detayini da görmek mi istiyorsunuz ?

Öyle ise söyleyin ne istediginizi yazin mail adresinizi raporu hazirlayip mail atayim

Ayni seyleri konusup duruyoruz vallahi ... :/
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı scream45 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2013 Saat 20:13
Ben ozman size söyle anlatayim.

Ben 2012  yilindaki Devir islemini 2013 yilina devrettim. En son bakiyesini 2013 sirketine devretti. Buraya kadar sorun yok.

Bundan Sonraki adim lazim bana oda asagidaki gibi,

2012 yilindaki müsterileri ben sadece fatura üzerinden borçlandirmistim. istedigim 2012 yilinda borçlandirdigim sadece satisfatura hareket tutarini  2013 yilindaki cari hareketin üzerine eklemesi,                yani  2013 Devir bakiye            :             305.00
                                              2012 Fatura Hareket tutari :             100.00
Son Bakiyeyi zaten toplar hareket yansiticagindan dolayi Oda :             405.00 TL
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2013 Saat 00:26
scream45,

305.00 TL Adamin 2012 deki son bakiyesi zaten tutup bu tutara neden 2012 fatura hareketlerini ekliyoruz tekrar ?
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
selimtuncer Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı selimtuncer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2013 Saat 08:01
Siz carilerinizi fatura üzerinden borçlandirdiniz. (genel olarak kullanma sekli böyledir)
Peki siz ödenmemis faturalari mi görmek istiyorsunuz ?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı scream45 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2013 Saat 22:16
Firma sadece fatura tutrarindaki borcu eklesin diyor yani 2012 döneminde kac para ile fatura hareket borcu var ise 2013 yilin da da o kadar borc yansisin
Yukarı Dön
selimtuncer Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı selimtuncer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2013 Saat 23:32
Cari tipine göre devir seçip, yaslandirma islemin de vade tarihini seçersen senin istedigini yapar
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı scream45 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2013 Saat 15:31
peki sunu sorsam olurmu sql de ayni data içinde 2 ayri table dosyam var table1 ve table2 olmak üzere ben tablo1 içerigindeki verileri tablo2 ye kopyalamak istiyorum. bunu nasil yapabilirim
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2013 Saat 22:33
INSERT INTO TABLE2 (FIELDS)
SELECT FIELDS FROM TABLE1
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,527 Saniyede Yüklendi.