ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > Kurulum İşlemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - v4.0'dan v5.0'a geçiste Bordro Sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

v4.0'dan v5.0'a geçiste Bordro Sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
orhanbay Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhanbay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: v4.0'dan v5.0'a geçiste Bordro Sorunu
    Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2012 Saat 15:16
Bir müsterimizde (Netsis-Muhasebeci Paketi) 4.0.14'ten 5.0.10'a yükseltme yaptim. Temelset ve Demirbas sorunsuz sekilde çalisirken Bordro (IK) açiliyor ancak hemen hemen tüm menülerde çesitli SQL hatalari veriyor.
Notlar :Yeni olusan Personel Database'i PERRC
        Önceki Database PER30
        *Regedit'ten Personelin veritabanini PER30 olarak
degistirmeme ragmen sorun düzelmiyor.

Neden olabilir? Çözüm için ne yapabiliriz?
Yardimci olursaniz sevinirim.

Düzenleyen orhanbay - 11 Haziran 2012 Saat 15:27
Yukarı Dön
rhan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 590
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2012 Saat 15:48
4.0'IN SON SETI ILE DBUPDATE yapin,
sonra netsis veritabanindan cumleupdate30 ve cumleupdate30nin içerigini silin,
5.0 a geçin, dbupdate yapin, düzelecektir.
İnnova Antalya Proje Danışmanlık
Orhan ÇÖPÜROĞLU

0544 241 45 55
0242 311 45 56
Yukarı Dön
aozyurdakul Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aozyurdakul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2012 Saat 16:39
Personel ana ekranda Sistem modülüne girin. Kayittan yeniden yapilandirma > Netsis yapilandirmasi islemini çalistirin.
Yukarı Dön
bybarone Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2012 Saat 23:04
Dbupdate islemini bir kez daha tekrarlayin

"Daha önceden çalistirilmayan cümleler çalistirilsin"

Kutucugunu isaretleyin lütfen...
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

barancan.genc@hotmail.com
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhanbay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2012 Saat 08:54
Orjinalini yazan: aozyurdakul aozyurdakul Yazdı:

Personel ana ekranda Sistem modülüne girin. Kayittan yeniden yapilandirma > Netsis yapilandirmasi islemini çalistirin.

Söylediginiz Sistem modülü müsterideki Muhasebeci paketinde bulunmuyor. baska bir bilgisayarda baktim dediginize orada var ama iste müsteride olmayinca deneyemedim. yine de tesekkürler
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhanbay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2012 Saat 08:55
Orjinalini yazan: bybarone bybarone Yazdı:

Dbupdate islemini bir kez daha tekrarlayin

"Daha önceden çalistirilmayan cümleler çalistirilsin"

Kutucugunu isaretleyin lütfen...

DBUpdate islemini bir çok kez denedim, sizin söylediginiz gibi "daha önceden çalistirilmayan cümleler çalistirilsin" kutucugunu isaretleyerek de denedim ancak sonuç yine ayni.
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhanbay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2012 Saat 08:58
Orjinalini yazan: rhan rhan Yazdı:

4.0'IN SON SETI ILE DBUPDATE yapin, sonra netsis veritabanindan cumleupdate30 ve cumleupdate30nin içerigini silin,5.0 a geçin, dbupdate yapin, düzelecektir.

Söylediginiz yöntemi hatadan sonra denemedim ancak 5.0'i kurmadan önce 4.0'in son seti ile DBUpdate islemi yapmistim. su anda diger modüller de (temelset,demirbas,vs..) kullanildigi için silip tekrar kurulum da yapamiyorum. zaten tekrar kurulum yapsam bile yine ayni hatayi alacagim sonuçta
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2012 Saat 09:08
Hatalardan birini yazabilirseniz memnun olurum...
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
rhan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 590
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2012 Saat 12:02
netsis veritabanindan cumleupdate30 ve cumleupdate50nin içerigini silin,
DBUPDATE yapin, bir veya birkaç tabloda sorun olacaktir,
onlari da buraya yazarsaniz, kodari göndeririz, çalistirip çözersiniz.
İnnova Antalya Proje Danışmanlık
Orhan ÇÖPÜROĞLU

0544 241 45 55
0242 311 45 56
Yukarı Dön
agokturk Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı agokturk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 Saat 10:42
5.0.10'dan önce 5.0.0 seti ile güncelleme yapildi mi? 4.0'dan 5.0.10 ya da 12 ye geçislerde önce 5.0.0 setiyle bir güncelleme yapmak gerekiyor...
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 Saat 13:43
4.0.14 üzerinden direk 5.0.12ye güncelleme yapabilirsiniz...

5.0.0 olmasada olur...
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı agokturk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 Saat 13:46
4.0.14 üzerinden direk 5.0.12 güncelleme yapilamaz. KDV kolonlari v.b. bir kaç olusmayan tablo ve kolon ile ilgili hata alacaksinizdir. Netsis Call Center'dan direk olarak bilgi alinabilir konuyla ilgili olarak. Mutlaka ve mutlaka 4.0.14'ten sonra 5.0.0'in son seti ile güncelleme yapilmalidir.
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 Saat 13:49
Netsis CallCenter'da mi çalisiyorsunuz ?
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı agokturk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 Saat 13:59
Hayir. Yetkili bir Netsis bayisi olarak müsterilerimize hizmet veriyoruz. Fakat bu bilgiyi direk Call Center'dan aldik. Ve bunu burada yazma ihtiyaci hissediyorum ki bizim yasadigimiz sikintilari insanlar tekrar tekrar yasamasinlar diye. Yoksa bu forum neden kurulsun ki?
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 Saat 14:06
Forumun kurulma amacini ben okudum o yüzden biliyorum ve elimden geldigi kadarda yardimci oluyorum zor durumdaki insanlara

herhangi bir hatirlatmaniza ihtiyacim yok

Sadece CallCenterdami çalisiyorsunuz diye sordum...

Cevap basit Evet yada Hayir

Sizinkisi Hayir bende diyorumki tamam...
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhanbay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 Saat 14:15
Tesekkürler ilginize. Sorunu Sql'i ve Netsis'i (5.0.10) yeniden kurarak hallettim. tüm islemleri tekrar yaptim ama olsun sorun degil,su anda sorunsuz kullaniliyor.

Yukarı Dön
NETSYS Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NETSYS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 Saat 14:52
Orjinalini yazan: orhanbay orhanbay Yazdı:

Bir müsterimizde (Netsis-Muhasebeci Paketi) 4.0.14'ten 5.0.10'a yükseltme yaptim. Temelset ve Demirbas sorunsuz sekilde çalisirken Bordro (IK) açiliyor ancak hemen hemen tüm menülerde çesitli SQL hatalari veriyor.
Notlar :Yeni olusan Personel Database'i PERRC
        Önceki Database PER30
        *Regedit'ten Personelin veritabanini PER30 olarak
degistirmeme ragmen sorun düzelmiyor.

Neden olabilir? Çözüm için ne yapabiliriz?
Yardimci olursaniz sevinirim.

eger yapabilirseniz veritabanindan cumleupdate50 tablsosunun silin .(DELETE CUMLEUPDATE50)

Bu tablonun içeriginin silinmesinin zarari yoktur, daha önce çalistirilan cümleleri tutar sadece.

Daha sonra DBUPDATE tekrar çalistirin
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı agokturk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 Saat 17:09
bybarone kusura bakmayin ama insanlara bana soru sorduklari zaman kaç kelimelik cümleyle cevap verecegime kendim karar verebilirim. Bu bence insanlarla iletisim kurma becerilerinden birisi. Birisi size soru sormus siz emme basma tulumba gibi evet hayir da diyebilirsiniz ya da açiklayici düzgün kelimeler kullanarak daha detayli da bilgi verebilirsiniz. Ben ikinciyi seçtim. Benim seçimim benim kararim:)) Çok cevap almak istemiyorsaniz soru sormazsiniz olur biter.  Saygilar sunarim.
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 Saat 20:44
Iletisiminize karisma gibi bir niyetim yok

ve beni ilgilendiren bir konuda yok neden bu kadar sorun ettiniz anlamadim konuyu uzatmayalim isterseniz...
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
micromak Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 23
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı micromak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2012 Saat 16:41
Alp call centerdakiler hiç güncelleme yapmismi sorsana onlara.4.0.14 güncelleme yapmak yeterli.saglam olsun diye 2 kere çalistirmakta fayda var.Fakat 5.0.12 ye geçiste personelde sikintilar var 5.10 en sona güncelleme yapip sonra günceleme yapmak daha saglikli.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,575 Saniyede Yüklendi.