ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
22Agustos 2009 Nod Sinavi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
kayhan89
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07 Temmuz 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2009 Saat 17:46 |
Merhaba Arkadaslar,
Bu Cumartesi günü netsis in nod sinavi vardi, sinaviniz nasil geçti arkadaslar? |
|
Türk Topraklarında Türk Yazılımı(Netsis)
Nod Sınavına Hazırlanıyor. |
|
GungorYilmaz
Üye Kayıt Tarihi: 16 Temmuz 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı GungorYilmaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Sinava bende girdim güzel geçti M olacam insallah. Ama giren diger arkadaslara bisey söylemem gerek, ben B grubundaydim ve 3.Sorunun 2 tane cevabi var, 26 sorunun cevap anahtarindaki cevabi yanlis sorunun cevabi C sikki ama cevap anahtarinda D sikki olarak yazmislar ve son olarakta 50. soruda da 2 tane dogru cevap var. Kontrol edip dönerseniz sevinirim Istanbul merkeze bildirecegim. Tesekkürler.
|
|
Güngör Yılmaz |
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
sorulari yayinlarsaniz bizde degerlendirelim.
|
|
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
|
GungorYilmaz
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı GungorYilmaz
|
3-(NE) Bir müsteri çeki yanlislikla tahsile çikilmis ve dekont modülünden ödeme kaydi girilmistir. Bu çekin müsteriye iade edilebilmesi için yapilmasi gereken islemlerin sirasi nedir?
1- Senet/çek düzeltme dekontu 2 -Çek tahsil dekontu - ters islem 3- Verildi bordro iptali 4- Portföyden çek iadesi 5- Senet/çek iade dekontu a) 2, 5 b) 2, 4, 5 c) 1, 5, 4 d) 2, 3, 4 e) 2, 3, 5 __________________________________________ 'Bu çekin müsteriye iade edilebilmesi için' cümlesi bana iade edilmeden önceki adima kadar olan kismi soruyor diyerek namtik yürüttüm ve A sikki olarak isaretledim ama cevap anahtari D sikki olarak yayinlandi. |
|
Güngör Yılmaz |
|
GungorYilmaz
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı GungorYilmaz
|
26-(NE) Asagidaki islemlerden hangileri sonucunda olusan yevmiye fislerinin tipi "mahsup" olur?
1- Kasadan nakit tahsilat 2- Bordro entegrasyonu 3- Satis faturasi kaydi 4- Iade tipli alis faturasi kaydi a)1 b)2+3 c)2+3+4 d)1+3+4 e)3+4 ___________________________________________ Bu soruda da tek dogru cevap var oda C sikki Cevap anahtarinda D sikki olarak yayinladi. Bu sorunun cevabi kesin yanlis. 1. secenek Tahsilat tipli muh. fisi olusturur. Digerleride Mahsup. |
|
Güngör Yılmaz |
|
GungorYilmaz
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı GungorYilmaz
|
50-(NP) Ilgili ayda çalisma günü bulunan personele 100 TL bayram yardimi yapilacaksa ücret hesap kodunda nasil bir tanimlama olmalidir?
a)Çarpan:Miktar, Isçi ve Memur Çarpan Degeri:100, Gün Hesapla:Çalismissa b)Çarpan:Sabit Brüt, Isçi ve Memur Çarpan Degeri:100, Gün Hesapla:SSK gün c)Çarpan:Miktar, Isçi ve Memur Çarpan Degeri:100, Gün Hesapla:Hiçbiri d)Çarpan:Sabit Brüt, Isçi ve Memur Çarpan Degeri:100, Gün Hesapla:Çalismissa e)Çarpan:Sabit Brüt, Isçi ve Memur Çarpan Degeri:100, Gün Hesapla:Fiili gün _____________________________________ Bu soruda da ayni isi gören 2 farkli cevap var A ve D siklarini programda denedim her ikiside uygun sekilde çalisiyor. Ben D sikki olarak cevapladim ama cevap anahtarinda A olarak yayinlandi. |
|
Güngör Yılmaz |
|
kıl_ark
Üye Kayıt Tarihi: 26 Mayıs 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: -1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
bencede 3.sorunun cevabi D olur. çünkü soruda "yanlislikla tahsile çikilmis" ifadesi var.
yanlislikla tahsile çikilmasaydi pörtföyden iade gerekecekti.
|
|
kıl_ark
Üye Kayıt Tarihi: 26 Mayıs 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: -1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
26. soruda D sikki kesinlikle yanlis. bordro kullanmadigim için fis tipi ne olur bilmiyorum ama mantik yürütüp mahsup olacagina kanaat getiriyorum ve cevap C sikki diyorum.
|
|
kayhan89
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07 Temmuz 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
cevap anahtarlarina nerden ulastiniz acaba arkadaslar?
|
|
Türk Topraklarında Türk Yazılımı(Netsis)
Nod Sınavına Hazırlanıyor. |
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
26. soru kesin" C"
50. soru A da D de yapar. Aslinda E bile yapabilir 30 gün Fiili gün girip denemek lazim.
3. Biraz karisik ama alternatiflerden en iyisi D gibi arkadaslar.
|
|
|
|
GungorYilmaz
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı GungorYilmaz
|
50. soruda E yapmaz, neden diyecek olursan çalismis olanlara verilecek bir yardim. Çalismayanlara taninmis bir hak degil. Hem fiili güne dahil edip degere 100 yazamayiz. 3. Soruda 'Bu çekin müsteriye iade edilebilmesi için' ibaresi dolayisiyla yani iade edilmeden önceki adima kadar olani soruyor. Onun için A diye düsünüyorum. Yanlissam düzeltin lütfen. |
|
Güngör Yılmaz |
|
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
50. Soru açisindan bakarsan çalisan personel dedigi için bu seçenek eleniyor. Ben islev bakimindan olayi degerlendirdim. Fiili güne dahil ederseniz atama yapar. Fiili güne neden dahil edemiyoruz ayrica?
3. soruyu tekrar düsündükten sonra
Aslinda En iyi yöntem
2 -5 -4 bence ama seçeneklerde yok.
Ters islem
Bankadan portföye iade
Portföyden müsteriye
Tabi sorudaki anlamda farkli "edilebilmesi" "edilmesi" arasinda anlam farki var. :)
|
|
|
|
GungorYilmaz
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı GungorYilmaz
|
============================================ 50. soruda Fiili gün yapamazsin. Istersen dene gör. Girmis oldugun fiili gün deger ve tutarini yardim kismina aynen atar. Dolayisiyla Çarpan degere 100 yazip fiili günü seçemezsin. ------------- 3. Soruda da dedigin bankadan portföye iade dedigin 'Senet Çek Iade Dekontu' ile oluyor zaten oda A sikkinda 1.Ters islem 2.Senet Çek Iade Dekontu dur. |
|
Güngör Yılmaz |
|
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
3. Soru dedigim gibi çok karisik .Herhalde bunun ile igili nedenlerini yayinlarlar.
50 .soruyu Siz denedinizmi?
Fiili güne dahil i isaretleyin
Çarpanlarda Sabit Brüt seçip 100 girin
Gün hesaplada Fiil gün seçin
100 TL Bayram yardimina aktarilir.
Siz bakin bakalim atiyormu atmiyormu?
|
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |